Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Editorial

Milí čtenáři,


jak se tak na to dívám, květen chodí s obrazy. Tak třeba kopec Vinohrádek – první plán pomněnky, ve druhém ostře žluté řepkové pole, co v něm po večerech baletí zemědělský stroj s rozpřaženými dlouhými rameny, kousek výš bílá bříza vrostlá do černého kmene staré domácí trnky, živoucí důkaz o utěšeném soužití protikladů. Panu Josefu Navrátilovi moc děkujeme za její fotografii. V třetím plánu vínově červený buk na kopci za tmavě hnědou kaplí  a nejvýš nanebevzatá  helmice hostýnské baziliky. Člověk je tím vším opilý pod obraz a ani se mu nechce číst. Spíš by to chtělo obrázky, vím. Některý květen bychom ostatně mohli celý Zpravodaj udělat jako komiks – a už dnes začneme editorialem. Obsah následujících stránek je povšechně shrnut do několika fotografií. Jak je patrné na první pohled, i tentokrát je celé číslo vpodstatě o lidech, kteří se snaží utvářet svět k obrazu svému… A je vymalováno!

1. Anketa Podhoran je v plném proudu a ve městě to vře. O případné koupi Podhoranu  se diskutuje i na Facebooku. Poslední slovo budou mít zastupitelé.


2. A. Bartoš ml., J. Štokman ml., Č. Šikola ml. a B. Zicháčková ml. se setkali při zahájení pochodu na počest výsadkářů ze skupiny Clay-Eva. Čas jako by se vrátil o 70 let zpět.


3. Zámecké sály od dubna plní nejrozmanitější výtvarná díla velkých i malých Bystřičanů. Aktuální výstava má název ZVÍŘE.


4. Hostýnskou louku obývá od jara stádo nezvedených kůzlátek. Jsou všude a přesvatému kopci to sluší.


5. Malou školu dotýkání uspořádala v bystřickém Knoflíku olomoucká lektorka MISP Jana Řeháková. Učí učitele, jak vést masáže mezi dětmi.


6. Hošťálková staví na kopci Maruška meteorologickou vyhlídkovou věž. Sotva k ní člověk přijde, hned má pocit letu. Okřídlené příjmení nosí koneckonců i starosta obce Petr Laštovica.



Design By Macik