Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



KNIŽNÍ NOVINKY V MĚSTSKÉ KNIHOVNĚ

Když se řekne květen, hned nás napadne – měsíc lásky! Není divu, vždyť v přírodě všechno kvete a teplé večery přímo vybízejí k zamilovaným procházkám ve dvou! Navíc se Slunce teď nachází ve znamení Býka, které je ovládáno Venuší, planetou lásky a smyslových požitků.
Přejeme vám tedy šťastnu ruku při výběru krásné knihy, se kterou rozšíříte své smyslové požitky i vy. A možná to bude právě některá z našich novinek.

Beletrie
Gavalda, A: Billie. Příběh lásky a přátelství, v němž se lehce dotýkají ušlechtilé city a předstíraná naivita…
Harasimová, M.: Sametová kůže. Působivý příběh ze současnosti zaujme nejen příznivce žánru krimi, nýbrž každého, kdo nezůstává lhostejný k lidským osudům.
Christie, A.: Vlastní životopis. Nejcennější pohled do soukromí slavné spisovatelky, s nímž autorka líčí dávno minulý svět na počátku dvacátého století.
Kraus, I.: Má žena a jiné živly. Tolik se hovoří o počtu nezdařených manželství končících rozvodem, a skoro vůbec se nemluví o skutečných dobrodruzích, kteří spolu žijí celý život. Právě o takových lidech je tato kniha.
Lomař. E.: Koleje osudu. Pravdivý příběh z japonského válečného zajetí.
Pešant, J.: Rybolov v srdci. Sbírka vynikajících příběhů z rybářského prostředí, nad nimiž se často zasmějete, ale nejednou i zamyslíte, a které mnohdy vyvolají silné pohnutí.

Naučná literatura
Jelínek, V.: Jak zvládat emoce. Díky knížce pochopíte zákonitosti lidských emocí a dokážete pracovat se slabými stránkami vlastní emocionality.
Kabourek, V.: Ze Staňkova do Hollywoodu. Autobiografické vzpomínky filmového pracovníka, který od padesátých let 20. století působil ve filmových ateliérech v Hollywoodu.
Kaplan, J.: Bohumil Hrabal. Fotografická vzpomínková kniha ke 100. výročí narození Bohumila Hrabala.
Prekopová, J.: Jen v lásce přežijeme. Rady a úvahy, které vycházejí z přirozených zákonů, které jsou pro investici zvanou rodina klíčové: zájem o druhého, schopnost odpuštění, každodenní projevy zájmu.
Vackovi, M. a J.: TransAsia. Manželé Vackovi v knize popisují 105 dní trvající cestu do Asie, kterou absolvovali svými nejoblíbenějšími dopravními prostředky – na skládacích kolech a vlakem.
Vašíková, M.: Marketing služeb efektivně a moderně. V praktické a čtivé knize se dozvíte, jak vytvořit nabídku konkurenceschopného sortimentu služeb a tyto služby úspěšně a efektivně poskytovat zákazníkům.

Knihy pro děti
Fitzerald, L. M.: Pod vejcem – Tajemství mistra Rafaela. Příběh třináctileté Theodory je napínák od začátku do konce. Kdyby Dan Brown psal svou Šifru mistra Leonarda pro děti, napsal by Tajemství mistra Rafaela!
Popprová, A.: Pavoučí prázdniny. Bohatě ilustrovaná knížka na období letních prázdnin. Text je doplněn hrami, hádankami a různými tvořivými nápady.
Schwarzová, M.: Dějiny českých zemí od Sámovy říše po vznik České republiky. Ucelený pohled na historii našeho národa pomůže školákům, ale i předškolákům přijít dějepisu na chuť.
Skořepová, E.: Provázkové obrázky aneb Přebírání. Konkrétní postupy k velmi jednoduchým provázkovým trikům, které zvládnou již předškolní děti, ale i k opravdovým „mistrovským dílům“, která už vyžadují určitou zručnost.
Socha, R.: Pohádkový atlas hub. Veselý obrázkový atlas naučí děti zábavnou formou vyprávění poznávat houby rostoucí v našich lesích.
Sunková, L.: Supermáma. Půvabný příběh vypráví o běžných situacích, které mohou nastat ve školce, o síle kamarádství, vzájemné pomoci a rodičovské lásce.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz . A nezapomeňte: Studený máj – v stodole ráj.
JaRo



Design By Macik