Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



První benefiční koncert Pro dobrou věc nadchl i vydělal

Nadějná kapela Kiks Brass, jádro dechového orchestru při bystřické ZUŠ, předvedla úctyhodný kousek. „Když za mnou přišli naši mladí muzikanti s přáním uspořádat benefiční koncert, řekl jsem si, to je výborná myšlenka,“ říká ředitel ZUŠ Petr Hlavizňa. Kluci, sotva odrostlí základní škole, dokázali během dvou týdnů zorganizovat vystoupení, v němž předvedli muzikálnost, pokoru a šoumenství. Však jejich posledním úspěchem je druhé místo v krajské soutěži dechových orchestrů ZUŠ. Tímto koncertem chtěli také vzdát hold svým pedagogům – Vladimíru Češkovi a Pavle Caletkové.


Klasickou říznou dechovku, pop i rock zahráli v sále ZUŠ sympatičtí trumpeťáci, bubeník a další hráči na žesťové nástroje. Náhodné přeřeknutí dechová sexy sekce na tuto partičku skutečně sedí. „Pěkně se na ně kouká, výborně hrají, je s nimi zábava,“ vyznala se jedna z návštěvnic. Ušní bubínky dostaly pořádně zabrat, ale sportovní terminologií řečeno – hoši děkujem! 


Konečná suma na šeku pro oblastní charitu překročila pět tisíc korun! Vedoucí denního stacionáře pro seniory Ingrid Vaculíková prozradila, že výtěžek ze vstupného použijí k zakoupení cvičebního nářadí. „Trochu jsme 'vykouřili' hudebku, ale doufám, že se vám koncert líbil,“ poděkoval za vstřícné gesto Tadeáš Vinklárek, frontman bystřické kapely, o které jistě ještě hodně uslyšíme. Štěpáne Sklenáři, Davide Navrátile, Pavle Greineckere, Adame Solaři, Vojtěchu Nečacký, bude vám slušet větší koncertní prostor.

Eva Mikešková



Design By Macik