Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Na Marušce roste věž

Za Trojákem na vrcholu Maruška ve výšce 664 metrů nad mořem, blízko areálu meteostanice stejného jména roste od jara letošního roku zajímavá stavba z poctivých zdobně řezaných trámů. Meteorologickou věž – environmentální stanoviště pro výuku a setkávání dětí a mládeže, výraznou dominantu krajiny, staví na nejvyšším terénním bodě svého katastru obec Hošťálková.

„Chceme ozvláštnit turisticky zajímavou lokalitu Hostýnské magistrály a přilákat k poznávání valašských kopečků mladší generace,“ říká starosta Hošťálkové Petr Laštovica. Celodřevěná 14 metrů vysoká věž otevřené konstrukce usnadní pozorování a měření nedaleké meteostanici a zároveň poskytne krásný výhled do okolní krajiny všem kolemjdoucím. 
„Architektonické řešení věže v typicky valašském stylu zpracoval Ing. arch. Bc. Antonín Závada a stavějí ji řemeslníci z regionu, tedy Valaši,“ dodává Petr Laštovica. Pro financování stavby má obec přislíbenu dotaci Ministerstva pro místní rozvoj ČR. V celé své kráse by měla hotová meteorologická věž stanout letos na podzim.
msch



Design By Macik