Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Město má novou tajemnici

Pozici vedoucí Městského úřadu Bystřice pod Hostýnem zastává od září 2014 Mgr. Eva Studená. Prošla vítězně náročným výběrovým řízením, které městu připravila externí firma. Bystřický městský úřad pro Evu Studenou rozhodně není novým pracovním prostředím. Působí zde už od roku 2002.
V roce 2000 absolvovala Právnickou fakultu Masarykovu univerzity v Brně. Na Městském úřadě v Bystřici pod Hostýnem pracovala v právním oddělení, později působila jako právnička města. 

Jak se vám ve funkci líbí?
Vzhledem k tomu, že ji vykonávám teprve dva měsíce, a zároveň, až do obsazení své původní pracovní pozice, zastávám i funkci právníka města, prozatím nedokážu odpovědět. Ačkoliv chod městského úřadu dobře znám, z pozice tajemnice je pro mě mnoho situací zcela nových a jejich řešení je pro mne velkou výzvou.
Čím jste se zatím zabývala nejvíce?
Nejčastěji řeším interpersonální vztahy, a to jak směrem k zaměstnancům, neboť tajemník je ve své podstatě personálním „ředitelem“ úřadu, tak i směrem k občanům, na základě jejich podnětů i stížností.
Máte plány na zásadní změny v chodu úřadu?
Neplánuji žádné revoluce, jen změny, které povedou ke zjednodušení organizační struktury města a ke zlepšení komunikace s občany a zastupiteli, ale i mezi zaměstnanci navzájem. Věřím, že i drobné změny, pokud budou dobře zacílené, se projeví nejen na úřadě, ale i ve městě.
Jak by měl podle vás fungovat ideální městský úřad?
Mělo by jít o profesionální, transparentně a efektivně fungující úřad, otevřený potřebám občanů i zaměstnanců. A především by mělo jít o úřad smysluplný – takový, který občany neobtěžuje a taky nezaměstnává sám sebe.
-red-



Design By Macik