Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Benefiční koncert opět podpořil bystřickou charitu

Když předloni mladá bystřická kapela Kiks Brass uspořádala první benefiční koncert pro dobrou věc, překvapili chlapci svým umem. Slušel by jim větší koncertní sál – říkalo se tehdy. Napodruhé si kapela troufla na Společenský dům Sušil a vyšlo to. Sál se zaplnil a diváci, kteří zaplatili minimální vstupné 50 korun, prožili bujarý charitativní večírek.


Úvodní dechovková série neodradila a kluci rozjeli pořádnou show. „Chceme ukázat progresivní vývoj kapely, máme třeba i nové oblečení,“ zažertoval moderátor Tadeáš Vinklárek. Chlapci si vykoledovali pochvalu. „O mně je známo, že nechválím často. Ale chtěla bych je ocenit, protože oni patřili k našim VIP žákům, reprezentovali nás na soutěžích, v celostátních kolech. Stále jim hudební úroveň stoupá,“ zhodnotila Pavla Caletková, ředitelka ZUŠ. Od svého založení totiž kapela Kiks Brass oslavila třetí rok. 


Návštěvníci pobrukovali v rytmu hitovek českých i světových, zpěvačka Adel, pardon Anet Trněná ukázala rozsah svých plic. Střihla šlágr světové hvězdy i říznou dechovku. Vskutku zajímavý repertoár, pro každého něco.  A kolik že se letos vybralo? Seniory potěší přes devět tisíc korun, což je téměř o polovinu větší částka než minule. „Našim klientům se moc líbí cvičení na žebřinách a gymnastických míčích. Už máme pro ně vybraný speciální přístroj, který podpoří koordinaci pohybů. Bez finanční pomoci bychom si to nemohli dovolit,“ poděkovala Ingrid Vaculíková, vedoucí Denního stacionáře pro seniory ve Chvalčově.


S úsměvem odcházeli nejen pořadatelé, ale i návštěvníci Benefičního koncertu pro dobrou věc. „Tož pěkně nám zahráli. Je to od nich hezké, mladí by si z nich měli vzít příklad,“ loučily se spokojené návštěvnice. 
Eva Mikešková



Design By Macik