Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Jarní pozdrav dětem aneb Hudbou řekneš vše

O tom, že děti mají rády hudbu a rytmus, že je vhodné v nich lásku k hudbě pěstovat a rozvíjet, asi není třeba nikoho přesvědčovat. Hudba podporuje i pohybové, verbální a neverbální schopnosti nebo dětskou fantazii. Dvojnásob to platí u dětí s autismem nebo s jiným postižením. V tomto případě hudba velmi pomáhá. Pokud mají děti problémy s  komunikací, zpěv jim může pomoci i z logopedického hlediska.


Proto jsme v naší škole přivítali italského hosta Domenica Martucciho. Domenico vystupoval v kulturním programu na Charitativní módní přehlídce, kterou naše škola pořádala v listopadu, a nyní přijel pozdravit děti přímo do školy. Domenico je velmi společenský a příjemný člověk, o čemž svědčil zajímavý rozhovor s dětmi i dospělými a také jeho zpěv.


Děti se zaposlouchaly tak, že téměř bez jediného dechu vnímaly zpívanou melodii i slova. Sám zpěvák byl velmi překvapen jejich pozorností. Domenico zazpíval italsky a anglicky své písně a česky poskytl rozhovor. Na oplátku děti zazpívaly Domenicovi písničku „Není nutno, není nutno" od Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře z filmu Tři veteráni.
Jsme rádi, že jsme mohli dětem představit tak příjemného člověka a že hudba přispívá třeba i k dosažení sebeúcty. S hudbou je vše jednodušší, třeba i navázání přátelství.

Mgr. Dagmar Míčková, ZŠ praktická a ZŠ speciální Pod Dubíčkem



Design By Macik