Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Blíží se 14. včelařská pouť

Květen, měsíc lásky a kvetoucí přírody, mají včelaři poznamenaný jako Měsíc včelařů a 20. květen je Mezinárodním dnem včel. Řeklo by se, že je to čas oslav. Skutečnost je trochu jiná. Chovatelé včel zrovna v tomto období sledují kvetení stromů a keřů,  aktivitu včel na česnech a snůškové přírůstky v úlech, přidávají mezistěny a medníky. Skoro jim nezbývá čas připravovat se na 14. včelařskou  pouť na Sv. Hostýně. 


Na této největší včelařské akci u nás se pravidelně sejde několik tisíc včelařů, jejich rodinných příslušníků, ale i přátel včel a přírody. Ti všichni mají možnost kromě účasti na mši svaté vyslechnout řadu zajímavých přednášek určených chovatelům včel i široké veřejnosti. Letos bude besedovat se včelaři současná předsedkyně ČSV Mgr. Jarmila Machová, sestra Benedicta Hübnerová OP bude přednášet o patronu včelařů sv. Ambrožovi, přátelé Jan Bajza a Stanislav Doležel seznámí přítomné s apiterapií, tedy léčením včelími produkty. Připravena je výstava krásných fotografií Milana Motyky ze života včel a včelařů. Ve stáncích mezi poutními domy nakoupí zájemci včelařské potřeby, poteče medovina a medové pivo, vhod jistě přijde ochutnávka čerstvého medu a voňavých perníků.


K oslavě největšího svátku včelařů zvou na Sv. Hostýn v sobotu 21. a v neděli 22. května 2016 pořadatelé ZO ČSV z Bystřice pod Hostýnem, Lidečka a Valašského Meziříčí.
-Zk-



Design By Macik