Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



SOS Kajuta funguje v Bystřici již dva roky

Nízkoprahové centrum pro děti a mládež v Bystřici pod Hostýnem SOS Kajuta funguje již dva roky. Oficiálně otevřeno bylo 5. května 2014, a nyní tedy vstupuje do třetího roku své činnosti.


SOS Kajutu provozuje jako jeden ze svých programů pro ohrožené děti SOS Dětská vesnička Chvalčov a zaměřuje se převážně na klienty ze sociálně znevýhodněných rodin. Jim nabízí kromě smysluplného využití volného času také možnost doučování. Děti se tak mohou připravovat do matematiky, českého jazyka nebo do předmětů, které jim dělají největší potíže.


Během posledního roku své činnosti připravila SOS Kajuta pro své klienty dvanáct výletů do okolí Bystřice pod Hostýnem. Děti, které by se jinak téměř nikam nedostaly, mohly zavítat například do Javoříčských jeskyní, na horu Radhošť, do muzea ve Zlíně, na hrady Bouzov a Hukvaldy či zámky ve Vsetíně a Vizovicích. Zlatým hřebem pak byl výlet do Prahy, „matičky stověžaté“, hlavního města naší vlasti. Navíc se nám podařilo navázat spolupráci s nedalekým hokejovým klubem HC ZUBR Přerov a mohli jsme navštívit dvě utkání 1. ligy a popovídat si i s některými hráči. K pravidelné celoroční činnosti patří sportovní aktivity v tělocvičně i na hřišti, deskové a stolní hry v klubovně a také možnost využít počítačů.


Cestu do SOS Kajuty v Bystřici pod Hostýnem si našlo za uplynulých 24 měsíců již přes 150 klientů. Děti a mládež od 6 do 18 let mohou do klubovny, která se nachází na Přerovské ulici 1634 v I. poschodí, přijít v průběhu roky od pondělí do pátku v čase 13.00–18.00. Během letních prázdnin pak každý pracovní den od 9.00 do 14.00.


Všechny služby, které SOS Kajuta poskytuje, jsou zadarmo a anonymní. Provoz SOS Kajuty je spolufinancován s podporou města Bystřice pod Hostýnem a Nadačního fondu Albert.
Mgr. Radim Kejík



Design By Macik