Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Rozhledna stavbou roku

Rozhledna Kelčský Javorník byla 26. května 2016 poctěna hlavní cenou v soutěži Stavba roku Zlínského kraje 2015 v kategorii Realizace rozvojových projektů měst a obcí. Ceny v této soutěži každoročně udělují Krajská stavební společnost při svazu podnikatelů ve stavebnictví v ČR a Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě. Záštitu nad soutěží převzal hejtman Zlínského kraje MVDr. Stanislav Mišák.


Rozhledna Kelčský Javorník byla jednou z jedenačtyřiceti přihlášených staveb a v konkurenci dalších devíti staveb ve své kategorii zvítězila. Za Podhostýnský mikroregion, jež byl přihlašovatelem stavby, cenu převzali Václav Smolka, předseda Podhostýnského mikroregionu a starosta obce Osíčko, Ing. Antonín Stodůlka, starosta obce Chvalčov, Ing. arch. Marta Balážiková, autorka architektonického návrhu, a Miroslav Zezulka, jednatel společnosti Commodum, spol. s r. o., jež byla dodavatelem stavby.


Jak informovala Ing. Markéta Burdová, projektová manažerka Podhostýnského mikroregionu, sdružení obcí dále pokračuje v budování zázemí a propagaci rozhledny Kelčský Javorník. Na rozhledně bylo mimo jiné ve spolupráci s nadací Partnerství nainstalováno sčítací zařízení určené ke sledování návštěvnosti. V období od 16. 4. do 15. 5. 2016 navštívilo rozhlednu celkem 3 114 turistů, přičemž nejnavštěvovanějším dnem byla sobota. Na vyhlídkovou věž vyšplhají průměrně čtyři turisté za hodinu, za den je jich 104. Ve sledovaném období byl zaznamenán pouze jeden den s nulovou návštěvností.


Reportáž o rozhledně natočil štáb České televize do pořadu Toulavá kamera a také Český rozhlas Brno.
Podhostýnský mikroregion děkuje všem zúčastněným za přátelskou spolupráci na výstavbě rozhledny, návštěvníkům za dodržování jejího provozního řádu a široké veřejnosti za velmi příznivé ohlasy.
-red-



Design By Macik