Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Knižní novinky v městské knihovně

Ležení u vody, válení se v parku, relaxování na chalupě, posedávání na lavičkách, balkonech a terasách. To vše je léto. Zároveň to jsou skvělé příležitosti, abychom si vychutnali pěknou knihu. A možná to bude právě některá z nových knih naší knihovny.

Krásná literatura pro dospěláky:
Backman, F.: Tady byla Britt-Marie. Román o druhých šancích a prvních výkopech, o tom, jak se lidé ztrácejí, zamilovávají a kopou do všeho, co je kulaté.
Bragi, S.: Planina. Islandský příběh o čtveřici mladých cestovatelů uvězněných uprostřed tajemné pustiny v sobě prolíná psychologický thriller s hororovými prvky severských mýtů.
Čižovová, J.: Čas žen. Oceňovaný román významné ruské prozaičky o životě prostých žen v surové a nesmyslné době.
Nachtigallová, L.: Deník fejsbukové matky. Vtipné minipříběhy matky tří dětí, která má neobyčejný smysl pro humor, sebeironii a schopnost vypointovat své příběhy.
Novák, J.: Zátopek …když nemůžeš, tak přidej! Největší úspěchy Emila Zátopka i jeho seznámení s celoživotní láskou Danou můžeme znovu prožít díky scénáři Jana Nováka.
Tan, A.: Údolí úžasu. Působivý epický příběh dvou generací žen na pozadí měnící se Šanghaje přelomu 19. a 20. století. 

Naučná literatura
Fišera, Z.: Skalní hrady. Kniha přináší čtenáři ojedinělou možnost cestovat po skalních hradech nejen České republiky, ale i přilehlého pohraničí.
Hill, N.: Máte právo být bohatí. Osvědčený program Dr. Napoleona Hilla k blahobytu a štěstí. Kniha obsahuje přepisy nejzásadnějších a nejdůležitějších přednášek a projevů.
Koukolník, F.: Češi. Proč jsme, kdo jsme – a jak dál? Dvacet esejí nevypráví příliš o tom, co by český národ měl dělat, jestliže chce přežít; víc mluví o tom, co by dělat neměl...
Kovaříková, J.: Interní komunikace je nutnost! Kniha o tom, jak komunikovat tak, aby se zaměstnanci cítili dobře, byli proaktivní a angažovaní a dávali zaměstnavateli víc, než musí.
Riebauerová, M.: Osm múz mého života. Knižní rozhovor s věhlasným profesorem Josefem Kouteckým, zakladatelem české dětské onkologie.
Sutkus, B.: Odstřelovačské eso. Autor popisuje své zážitky z války i svůj pozdější život ve vyhnanství na Sibiři pod dozorem sovětských tajných služeb.
Zibura, L.: 40 dní pěšky do Jeruzaléma. Vyprávění cynického kavárenského povaleče, který vám svým humorem dokáže, že poutník nemusí být katolík, asketa ani nudný člověk.

Také něco pro děti:
Bernard, A.: 101 her na dětské oslavy. Skvělé hry na doma i do přírody, klidné i bujaré. Nechybí tipy, jak oslavu naplánovat nebo jak připravit výzdobu a pohoštění.
Chvojka, P.: Polda a Olda. Kreslené příběhy o přátelství obyčejného kluka s neobyčejným skřítkem, plné veselých dobrodružství.
Ležák, Z.: Stopa legionáře. Příběh československých legionářů v průběhu první světové války zpracovaný formou komiksu.
Neymar: Můj příběh. V knize se dozvíte, jak se z mladíčka s bláznivými účesy stal světoznámý fotbalista a co stojí za jeho úspěchem.
Rusínová, Z.: Cestování s Velrybou. O velké prázdninové cestě rodiny Zelníčkových po Evropě a spoustě dobrodružství.
Stalfelt, P.: O smrti smrťoucí. Kniha o tom, že život je konečný a lidé časem umírají. Těžké téma je zobrazeno překvapivě svižně a s milým humorem, zároveň i s něhou a důstojností.
Steiner, T.: Alea, dívka moře. Velkolepý příběh plný dobrodružství, napětí a zvratů o výjimečném přátelství a tajemství ukrytém v hlubinách moře.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz.
Přejeme vám krásné léto.                   

JaRo



Design By Macik