Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Bezpečnostních kamer přibylo

V letošním roce jsme prostřednictvím bystřického zpravodaje informovali o záměru města rozšířit městský kamerový dohlížecí systém. Od října jsou na autobusovém nádraží v provozu další dva kamerové body se čtyřmi kamerami. Monitorují příjezd a přístup z přilehlých ulic Holešovská a Přerovská směrem do centra města a samotný prostor autobusového nádraží. Investiční akce pod názvem „Bystřice pod Hostýnem – rozšíření MKDS“ je pokračováním projektu „Kamerový systém v Bystřici pod Hostýnem.


Financování této akce bylo podpořeno Ministerstvem vnitra ČR, v rámci Programu prevence kriminality pro rok 2016, částkou v celkové výši 325.000 Kč. Tento program podporuje projekty, které jsou zaměřeny na rozvoj aktivit a opatření směřujících k prevenci trestných činů či jiného protiprávního jednání. Celkové náklady na realizaci této etapy činily cca 400.000 Kč.


Cílem prevence kriminality je vytvořit prostředí, v němž bude potencionální pachatel co nejméně motivován k páchání trestné činnosti, a občan se bude cítit bezpečně. Proto má město Bystřice pod Hostýnem zájem monitorované území dále rozšiřovat, například do prostoru vlakového nádraží nebo do části Školní ulice.
Pro co nejpřesnější vyhodnocení realizované části projektu se obracíme na občany města s prosbou o vyplnění přiloženého dotazníku. Děkujeme za spolupráci.

Lenka Zbranková, DiS.
projektová manažerka



Design By Macik