Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Nové zastupitelstvo Zlínského kraje

Ve vedení kraje po dvou volebních obdobích skončila ČSSD (tentokrát jen 12,46 procent hlasů a 6 mandátů v pětačtyřicetičlenném krajském zastupitelstvu). Přesvědčivě zvítězila KDU-ČSL se ziskem 22,97 procent hlasů (12 mandátů), 15,68 procent hlasů dali zúčastnění voliči hnutí ANO 2011 (zisk 8 mandátů). Úspěchu dosáhli Starostové a nezávislí (11,62 procent hlasů a 6 mandátů), do zastupitelstva se dostalo také po čtyřech kandidátech z KSČM (8,22 procent získaných hlasů) a od Svobodných a soukromníků (7,88 procent). Pravicová ODS získala 6,39 procent hlasů a pouhé tři mandáty. Dva mandáty (5,31 procent hlasů) obdrželo hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura.

Zastupitelé pro volební období 2016–2020
KDU-ČSL: Josef Bazala, Ondřej Benešík, Michaela Blahová, Pavel Botek, Jiří Čunek, Aleš Dufek, Šárka Jelínková, Pavel Karhan, Miroslav Kašný, Pavel Motyčka, Zdislava Odstrčilová, Róbert Teleky,
ANO 2011: Margita Balaštíková, Radek Doležel, Michal Filip, Pavel Grebeníček, Jiří Korec Jindra Mikuláštíková, Pavel Pustějovský, Jiří Sukop,
ČSSD: Milena Kovaříková, Ladislav Kryštof, Stanislav Mišák, Petr Navrátil, Lubomír Vaculín, Taťána Valentová Nersesjan,
Starostové a nezávislí: Miroslav Adámek, Ivo Frolec, Petr Gazdík, Ivana Majíčková, Milan Plesar, Josef Zicha,
KSČM: Eva Badinková, Jaroslav Kučera, Vítězslav Lapčík, Ivan Mařák,
Svobodní a Soukromníci: Michal Dvouletý, Helena Lasztoviczová, Tomáš Pajonk, Ivo Valenta,
ODS: Stanislav Blaha, Stanislav Devátý, Jan Pijáček,
Svoboda a přímá demokracie – Jaroslav Dvořák, Zdeněk Vacek. 

Koalice
Koalici v krajském zastupitelstvu tvoří vítězná KDU-ČSL s ANO 2011, STAN a ODS. Novým hejtmanem Zlínského kraje se stal senátor KDU-ČSL a dosavadní starosta Vsetína Jiří Čunek.
Koaliční strany mají v krajském zastupitelstvu 29 ze 45 křesel. Lidovci získali v radě čtyři křesla, včetně hejtmanského, ANO a STAN po dvou a ODS jedno. Minulé čtyři roky kraj vedla levicová koalice ČSSD, KSČM a Strany práv občanů (SPO). Tyto strany však letos ve volbách neuspěly. ČSSD ztratila šest, komunisté pět křesel a SPO se do zastupitelstva vůbec nedostala.

-red-



Design By Macik