Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Naše poslední soutěžní jízda

Dne 20. října 2016 jsme vyrazily do Vidnavy. Jako flétnové kvarteto z bystřické ZUŠ jsme se jely zúčastnit 23. ročníku interpretační soutěže ,,Karel Ditters z Dittersdorfu a hudební klasicismus“, která probíhala ve dnech 20.–21. října. Byla určena pro žáky základních uměleckých škol a konzervatoří.


Kvarteto ve složení: Alice Tiefenbachová, Markéta Hnilicová, Nikola Chmelařová a Anna Nesvadbová vědělo, že je to naše závěrečná soutěž, protože dvě hráčky tento školní rok maturují a poté se budou již plně věnovat studiu na vysoké škole. Tím pádem jsme do toho daly opravdu všechno. Při čekání na vystoupení jsme vzpomínaly na naše společně prožité roky – na nezapomenutelné zážitky: výlet do Prahy, koncert v Ludgéřovicích u Ostravy, na Bystřickou letní flétnu, ale hlavně na letošní soutěž vyhlášenou ministerstvem školství, ve které jsme zvítězily v okresním a krajském kole a dostaly jsme se až do kola ústředního.


Vystoupení se nám povedlo, a nejvíc super na tom bylo, že jsme si to užily jako snad nikdy! V naší kategorii, ve které soutěžilo dalších šest souborů – převážně samé klarinety a saxofony, jsme vybojovaly s našimi skromnými flétničkami krásné 2. místo. Odcházely jsme se slovy: ,,Nic lepšího nás snad ani potkat nemohlo! V celostátním kole už jsme přece byly...“ Se smíchem a radostí jsme se rozloučily s Vidnavou, malým městečkem u polských hranic, a za tmy odjely domů.

Na závěr bych chtěla poděkovat paní ředitelce Pavle Caletkové, která naše kvarteto vede, za výdrž, trpělivost a zážitky, které nám díky všem výletům, soutěžím a koncertům dopřála. A také paní zástupkyni Aleně Bártové za dodávání energie a dokumentování celého dne. Soutěží to úplně nekončí. Určitě nás v Bystřici ještě uslyšíte. Už se těšíme na další vystoupení.

Markéta Hnilicová



Design By Macik