Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Staň se králem, staň se tříkrálovým koledníkem

Ano, také na začátku nového roku 2017 se uskuteční tradiční Tříkrálová sbírka. Ve dnech 6. až 7. ledna 2017 budete v Bystřici pod Hostýnem a v okolních obcích znovu potkávat tříkrálové koledníčky. V přestrojení za tři bájné mudrce, Kašpara, Melichara a Baltazara, budou v návaznosti na starou lidovou tradici koledovat – někde dům od domu, jinde v ulicích, záleží na místních zvyklostech. Za koledu jim lidé mohou do zapečetěných kasiček vložit finanční příspěvek určený na dobrou věc.


Výtěžek sbírky pomůže nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a jiným potřebným skupinám lidí, a to především v regionech, kde se sbírka koná. Každoroční úspěch této akce je výsledkem ochoty velkého množství obětavých lidí, kteří se sbírkou pomáhají a bez kterých by se vůbec nemohla uskutečnit. A protože takových lidí nikdy není dost, hledá Oblastní charita Bystřice pod Hostýnem dobrovolníky, kteří by s koledováním v Bystřici pod Hostýnem pomohli.


Pokud byste se chtěli také zapojit a s Tříkrálovou sbírkou nám pomoci, neváhejte nás kontaktovat. Uvítáme malé koledníčky, ale i kohokoliv nad 15 let, kdo by jako vedoucí skupinek děti doprovázel.
Jak nás můžete kontaktovat? Osobně na adrese: Oblastní charita Bystřice pod Hostýnem, ul. 6. května 1612 nebo na telefonních číslech 777 763 781  a 725 455 468. E-mail: tksbph@seznam.cz

Těšíme se na spolupráci! Více informací o Tříkrálové sbírce najdete na oficiálních webových stránkách http://www.trikralovasbirka.cz/.

Mgr. Helena Janovská, pastorační asistent



Design By Macik