Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Dřevo ožívá i na bystřickém zámku

Obnova uměleckořemeslných dřevěných prvků v interiérech zámku Bystřice pod Hostýnem je ve své první etapě. Město k ní přistoupilo na základě zpracovaného restaurátorského záměru, který řeší úpravy v deseti výstavních místnostech a v přístupových chodbách druhého nadzemního podlaží severního křídla.


Práce byly letos zahájeny restaurováním prvků ve dvou výstavních místnostech a restaurováním oken u schodiště na přístupové chodbě. Konkrétně se jedná např. o obnovu dřevěného soklu, kazetového obložení okenních výklenků, vnitřních rovin oken a dvoukřídlých dveří. Všechny tyto prvky vykazují převážně defekty vzniklé opotřebením nebo defekty původní povrchové úpravy či druhotných nátěrů, které překrývaly původní fládry. Cílem této akce je obnovit dochované uměleckořemeslné prvky a postupně obnovit v celém severním křídle bystřického zámku původní barevnou koncepci dřevěných prvků.


Obnova dřevěných prvků ve výstavních prostorách II. NP zámku Bystřice pod Hostýnem – 1. etapa, je spolufinancována Zlínským krajem.

Bc. Nikola Václavíková
projektová manažerka



Design By Macik