Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Síla týmu je v každém jedinci, který do něj patří!

Druhé říjnové úterý se uzavřela třídílná série letošních adaptačních kurzů pro žáky šestých ročníků. Přechod z prvního na druhý stupeň základní školy vždy přináší mnoho změn, včetně změny sociálního prostředí – noví učitelé, noví spolužáci. Právě adaptační pobyty mimo školní lavice představují pro třídní kolektivy možnost blíže se seznámit, více se poznat a lépe si porozumět. Jsou zároveň pomyslným startem budování zdravého a fungujícího týmu, tedy stmelené školní třídy, v níž má každý žák své pevné místo.


Program našich dvoudenních kurzů tvoří soubor rozmanitých činností, aktivit a zážitkových her, které podporují vzájemnou komunikaci a spolupráci, rozvíjejí důvěru a pozitivní vztahy mezi dětmi i jejich učiteli, napomáhají vzniku pevnějších přátelských vazeb a také  sebepoznání.


Žáci šestých tříd tentokrát prožili své „adapťáky“ v malebných kulisách Hostýnských vrchů. Takovou barevnou scenérii, jakou nám Svatý Hostýn přichystal, umí vykouzlit jen podzim, a tak jsme mu odpustili i dešťové mraky zavěšené proklatě nízko. Herní zápal a dobrá nálada provázená srdečným smíchem nás zahřívaly namísto slunečních paprsků. Opravdu, dobře bylo! Ale dejme slovo těm nejdůležitějším aktérům: „Mně se nejvíc líbilo, jak jsme ve dvojici vedli kamaráda se zavázanýma očima až k rozhledně. Jmenovalo se to CESTA TMOU.“ „Hra s padákem byla úplně nejlepší, měli jsme co nejrychleji hádat, kdo je pod ním schovaný.“ „Parádní byl výstup na Hostýn, jako jediná třída jsme šli pěšky. A taky mi na kurzu moc chutnalo.“„Já jsem si užil hlavně pantomimu a myslím, že se mi docela povedl můj erb, i když malovat zrovna moc neumím.“ „Dnešní den mě fakt bavil, nejlepší byly hry – KDO CHYBÍ?, CESTA TMOU, NOEMOVA ARCHA. Jen ve HMOTĚ jsem to jádro nemohla najít.“ „Škoda, dneska pršelo a byla velká mlha. Tom s Kubou si pro nás připravili hru s hledáním indicií, to by bylo venku lepší. Ale klidně bych si takový kurz ještě zopakoval.“

Mgr. Jasna Mikešková 



Design By Macik