Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Kraj požádá o příspěvek na činnost koordinátora pro romské záležitosti

Předložení žádosti o finanční podporu činnosti krajského koordinátora pro romské záležitosti na rok 2014 schválila krajská rada. Žádost bude předložena do příslušného dotačního programu administrovaného Úřadem vlády ČR a Radou vlády ČR pro záležitosti romské menšiny. Zlínský kraj žádá touto formou o podporu již čtvrtým rokem. Doposud byl vždy stoprocentně úspěšný a získal podporu v maximální výši 500 tisíc korun.

Na Krajském úřadě Zlínského kraje je v souladu se zákonem o krajích funkce koordinátora pro romské záležitosti zřízena v oddělení neziskového sektoru odboru Kancelář hejtmana, a to již od roku 2000. V současnosti ji zastává Bc. Jiřina Bradová.
Koordinátorka realizuje podprogram na podporu integrace romské menšiny ve Zlínském kraji, pořádá semináře a vzdělávací akce pro romské poradce obcí s rozšířenou působností, terénní pracovníky i neziskové organizace. Účastní se jednání na obcích a městech v kraji za účelem řešení problematiky romské menšiny, stejně jako zastupuje kraj na jednání se subjekty s celostátní působností. Cílem její činnosti je zlepšení sociální, kulturní i politické situace národnostních menšin na území kraje.
-red-



Design By Macik