Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Pohádkový den MŠ Palackého

Dopolední pohádka O Karlíkovi, který zachránil babičku, nastartovala pohádkovou náladu pro celý den.  Ve čtvrtek 10. října 2013 si po loňském vydařeném zvířátkovém lese připravili rodiče les pohádkový.


Děti v doprovodu učitelek a rodičů putovaly po odpolední svačince od školky do Končin. Během cesty ještě zvládly nasbírat kaštánky a obdivovat podzimní krásy a pak už si jen dávaly pozor, aby nepřehlédly nějaký fáborek. Značení je zavedlo až k uvítací bráně do pohádkového lesa.  Každý, kdo tudy prošel, dostal sladkost, a hlavně obdržel soutěžní kartičku na krk. Obrázky na ní prozradily, že soutěžící bude čekat šest pohádkových postav s různými úkoly.


Velký nepořádek měl ve svém revíru hajný Robátko s jelenem Větrníkem a byl z toho pořádně nešťastný. Děti neváhaly a pomohly roztřídit odpadky a věci, které do lesa nepatří. Než byste stačili kouzelným prstýnkem otočit, třídily už kartičky se zvířátky u Vochomůrky. Cestička je pak zavedla k rybníčku opravdu jako z pohádky. Na takovém místě nemůže chybět Vodník, a právě s ním si zalovily rybičky. Kdyby si někdo nevěděl rady u dalšího stanoviště, určitě by mu pomohlo kouzelné sluchátko Macha a Šebestové. Ale děti byly šikovné, takže přiřazování pohádek zvládly bez problémů. Neměly ani čas vydechnout a ocitly se v pohádce O veliké řepě. Potřebovaly zde velkou míru trpělivosti a obratnosti rukou, protože řepu tahaly kolíčky. Síla jim tak naštěstí vystačila k princi Bajajovi, kde musely mečem setnout draka a to ještě při jízdě na koni.


V cíli všechny čekalo velké sladké překvapení – perníková chaloupka. Děti pomohly čarodějnici domalovat sloupaný perníček. Ta si za odměnu neupekla je, ale společně se všemi špekáček. Nechybělo ani předávání zasloužených medailí a pohádkový zvonec pomalu hlásil pohádkového dne konec.
Děkujeme všem, kteří se na pohádkovém dni podíleli, a také podzimnímu počasí, že vydrželo a doladilo zlatavou pohádkovou atmosféru.
           

P. K.



Design By Macik