Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Partnerské město otevřelo muzeum soli a buduje Bystřické náměstí

V rámci oslav Martinifest  bylo v listopadu loňského roku na Kostelním náměstí v  Salzkotten slavnostně otevřeno nové Muzeum soli. Muzeum prezentuje sůl jako produkt, na němž závisel rozvoj města v minulosti, i důležitost soli v současnosti. Muzeum vytvořili dobrovolníci z Vlastivědného klubu v Salzkotten, finanční podporu projektu poskytly také místní podniky, občané a nadace Sälzer-Kolegium. Naše partnerské město Salzkoten se tak stalo bohatší o zajímavou atrakci.

Od začátku letošního roku jsou v plném proudu také přípravy na vybudování Bystřického náměstí v centru města Salzkotten, nedaleko městského úřadu. V parku na břehu řeky Heder v blízkosti Městské věže, pozůstatku středověkého opevnění, jež dotváří historickou kulisu prostranství, nyní probíhají terénní práce. Dláždění bude zdobit znak města Bystřice pod Hostýnem. Naším příspěvkem k výzdobě náměstí bude kámen z Hostýna s pamětním nápisem.

Bystřické náměstí by mělo být hotovo na jaře  a slavnostně otevřeno v sobotu 31. května 2014 za účasti početné delegace z Bystřice pod Hostýnem. Ke slavnosti se sjedou zástupci vedení města Bystřice pod Hostýnem, Valaši ze souboru Rusava s Bukovinkou i účastníci Klingenthal-Maratonu a Cyklotour 2014. 
           

-vb-



Design By Macik