Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Další babybox s naším přispěním

Finanční dar ve výši 10.000 Kč pro zřízení 60. českého babyboxu v Nemocnici Valašské Meziříčí poskytlo v lednu 2014 město Bystřice pod Hostýnem z rozhodnutí městské rady občanskému sdružení Babybox pro odložené děti – STATIM. Sdružení zřizuje a provozuje schránky pro odložené děti a zajišťuje odloženým a opuštěným dětem všestrannou pomoc. Nový babybox byl ve Valašském Meziříčí oficiálně uveden do provozu 27. února 2014.


Město Bystřice pod Hostýnem již v minulosti poskytlo finanční dar na zřízení babyboxu v Kroměřížské nemocnici., na stránkách sdružení je uvedeno jako dvojnásobný dárce. Děkovný dopis od předsedy sdružení Ludvíka Hesse obdržel i letos starosta města Zdeněk Pánek.


„Vážený pane starosto, děkuji Vám za mimořádně velkorysý dar pro zřízení babyboxu v Nemocnici Valašské Meziříčí. V roce 2013 jsme otevřeli 54. babybox 4. února v jihočeském Táboře, 55. babybox 21. března ve Vyškově, pořadové číslo 56 v Nemocnici Prostějov 23. dubna, 57. v Uherskohradišťské nemocnici 15. srpna, 58. babybox 19. září v České Lípě. Dne 13. listopadu jsme otevřeli babybox nové generace (…) v Praze 9 a 18. prosince v Domažlické nemocnici.
Za osm let své existence pomohly všechny babyboxy 101 dětem a ten váš zachrání další…S úctou Ludvík Hess.“ 

P. S. Do uzávěrky tohoto čísla bylo zachráněných dětí už 103. 

msch



Design By Macik