Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Knižní novinky v městské knihovně

John Ruskin: „Knihy jsou pro lidi tím, čím jsou pro ptáky křídla.“
Číst knížky je bezpečné dobrodružství, které je prima prožívat. Přeji vám tedy krásné a bezpečné létání. A možná právě s některou z nových knih z fondu vaší knihovny:


Beletrie
Boo, Katherine: Krásné zítřky. Dokumentárně-beletristické zpracování přibližuje osudy chudých lidí v indických slumech, kde chybí základní vybavení, jako je voda nebo elektřina.
Crais, R.: Podezřelý. Víc než jen pouhá detektivka. Příběh je dojemnou sondou do psí duše, která nemůže nechat chladným žádného „pejskaře“.
Mahmoody, M.: Na útěku. Příběh unesené dcery z bestselleru Bez dcerky neodejdu je napínavé psychologické drama symbiózy dvou žen, které se patrně do nejdelší smrti nezbaví následků někdejší osudné události.
McEwan, I.: Mlsoun. Zábavné a napínavé spojení špionážního thrilleru s romantickým příběhem, to vše s jistou porcí metafikce a vůní sedmdesátých let.
O čem ženy mlčí. Snad každý má tajemství, svou alespoň malou třináctou komnatu, do které nikoho jen tak nenechá nahlédnout. Příběhy o tom, co skrývají ženy před svými partnery a blízkými.
Robertson, I.: Ostrov kostí. Historický detektivní thriller s detektivy amatéry z Anglie druhé poloviny 18. století.

Naučná literatura

Černý, V.: Děti a emoce. Na pozadí krátkých, emočně zabarvených příběhů jsou přestaveny nejdůležitější emoce, se kterými se my i naše děti setkáváme.
Herodek, M.: Android jednoduše. Průvodce operačním systémem Android určeným pro mobilní zařízení (např. chytré telefony a tablety)
Ježková, A.: Tichá srdce. Kniha představuje šest církevních řádů a jejich působení v Čechách i na Moravě. Podrobně jsou představeny kláštery ve vlastnictví jednotlivých řádů.
Menzel, J.: Rozmarná léta. Ve vzpomínkovém vyprávění Jiří Menzel popisuje své dětství a formující kulturní zázemí pražské měšťanské rodiny.

Pořízková, M.: ThDr. et PhDr. Vincenc Pořízka. Portrét života a díla Vincence Pořízky, zakladatele hindistiky ve střední Evropě.

Knihy pro děti

Bína, J.: Šikulové. Nápady na vyrábění, rébusy a návody na papírové skládanky pro mladší děti. Příručka vychází ze stejnojmenného televizního pořadu ČT.
Franta, K.: Kniha komiksů. Kompletní soubor autorových sérií, které publikoval v 60. a 70. letech v časopisech Ohníček, Pionýr a Sluníčko.
Hicks, E.: Sára. Mluvící sova je poklad! Příběhy holčičky Sáry přináší spoustu vzrušujících dobrodružství. Kniha o tom, jak žít šťastný život a jak tuto šťastnou spokojenost sdílet s ostatními.
Krejčí, V.: Odporné dětství a příšerní rodiče. Knížka humorně líčí, jaké dětství prožívaly děti od pravěku do 19. století.
Lampard, F.: Frankův kouzelný fotbal. Příběhy z fotbalového prostředí pro mladší školní děti, s fantastickými prvky.
Štáchová, H.: Smějeme se každý den se Spejblem a Hurvínkem. Knížka vtipů na každý den v roce, hlavními představiteli jsou známé postavičky z Divadla Spejbla a Hurvínka.
Zelenka, Z.: Duch nad zlato.  Napínavý i humorný příběh na motivy pohádky H. Ch. Andersena Křesadlo.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz    

JaRo 



Design By Macik