Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Líčení ve školní lavici

Už dávno jsou pryč doby, kdy si žákyně nedovolily přijít do základní školy s nalíčenýma očima a rtěnkou či s nalakovanými nehty. Žačku poslali k umyvadlu a rtěnka musela dolů. Dnes se ve škole potkáváme s opačným trendem, děvčata občas chodí zmalovaná jako plakát, a zbytečně tak ze sebe dělají starší dámy. 


Péče o vzhled je důležitá, ale má být úměrná věku. Jak na to?  V rámci předmětu Výchova ke zdraví přišla deváťákům poradit odbornice Hana Pecháčková. Zdálo by se, že jde o téma pouze pro dámy, ale i pánové mají se svou pletí problémy, proto je kosmetička záměrně z besedy nevyloučila. Naopak je ráda poučila, jak se mají ke své pokožce chovat. „Byli pozorní. Kdyby nedávali pozor, tak by se nezapojili ani vtipkováním,“ komentovala uvolněnou atmosféru stylistka.


Zatímco chlapci neskrývali překvapení nad snímky závažné formy akné, dívky nemohly spustit oči z kosmetického kufříku, který skrýval profesionální výbavu.  Stačily však stíny, řasenka, lesk na rty a kosmetička jim vykouzlila decentní make- up. „Jsem velice spokojená, cítím se dobře,“ pochvalovala si slečna Simona Urbancová líčení, které nepobouří ani tu nejpřísnější paní učitelku.


„Dotazů měli hodně, po hodině si některé dívky domluvily i večerní líčení na školní ples,“ zhodnotila akci Hana Pecháčková. „Ovšem ani sebekrásněji nalíčená tvářička nenahradí zdravé sebevědomí,“ dodala.
-emi-



Design By Macik