Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Sokolovna by měla být na jaře v provozu

Kdo šel v prosinci loňského roku a v lednu letošního kolem bystřické sokolovny, jistě si všiml čilého stavebního ruchu, který tam panuje. Po několika letech se nám podařilo shromáždit dostatek finančních prostředků, které umožní aspoň částečně opravit tuto historickou budovu, která k našemu městu neodmyslitelně patří. Vzpomeňme krátce, kolik bystřických dětí prošlo její tělocvičnou, jak často a rádi jsme my starší navštěvovali kino OKO, kde jsme mohli za dvě koruny zhlédnout spoustu pohádek i jiných filmových představení.


Oprava sokolovny jako památkově chráněné budovy je velmi složitá záležitost. Kdo má s tímto druhem oprav nějakou zkušenost, ví své. Než se s opravami mohlo vůbec začít, proběhla řada jednání, na kterých jsme museli některé naše návrhy změnit a přizpůsobit tak, aby vyhověly vysokým požadavkům na požární bezpečnost, a přitom nebyla narušena památková hodnota stavby. Budova sokolovny, o jejíž historii informoval Zpravodaj podrobně mnohokrát (naposled v textu Setkání s architekty, č. 11/2013, str. 9–15) je stará 92 let a současná oprava již byla více než žádoucí.


Pokud bude dodržen harmonogram prací, a my tomu pevně věříme, bude sokolovna navrácena do provozu už na jaře letošního roku. Vrátí se sem všechny tradiční akce a aktivity, které musely být v důsledku oprav utlumeny, anebo probíhají v tělocvičnách bystřických základních škol. Těšíme se na obnovenou činnost oblíbeného loutkového divadla, cvičení dětí, žen, volejbal, nohejbal, badminton a další. Také akce, které jsme pravidelně každoročně pořádali, se vrátí na půdu sokolovny. Je to zejména dětský den, u nás zvaný Sokolení, rej čarodějnic, módní přehlídka, vánoční koncert a samozřejmě sokolské šibřinky.


Závěrem krátkého článku děkujeme vám všem, kteří jste nám doposud projevovali svou přízeň, a těšíme se, že nám ji zachováte i nadále v hezčí, bezpečnější a lépe vybavené bystřické sokolovně.
                                                            

Za výbor TJ Sokol
Alena Nováková



Design By Macik