Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Titul Sportovec roku získali karatista, mažoretka i kulturista

Poháry pro Sportovce roku 2013 převzali v pondělí 7. dubna vpodvečer jednotlivci i kolektivy z Bystřice pod Hostýnem. Starosta Zdeněk Pánek rozdal celkem 15 pohárů a diplomů nejúspěšnějším sportovním reprezentantům města.
„Mezi juniory zvítězili karatista Milan Filip, mistr Evropy i ČR, a družstvo hráčů minigolfu, vítězové juniorské extraligy. Seniorské kategorie vyhráli úspěšní bystřičtí házenkáři a vicemistr Evropy v naturální kulturistice Jaromír Janečka,“ uvedl starosta Pánek. Oceněni byli i tři nejlepší trenéři, mezi nimiž získal nejvíce hlasů Tomáš Neradil. Ten vede od roku 1991 velmi úspěšný oddíl karate.


„Sportovní tradice Bystřice pod Hostýnem je naší chloubou. Velmi si cením jak samotných sportovních výkonů, tak i práce obětavých trenérů a jejich asistentů,“ uvedl starosta města. Anketu už počtvrté organizovala bystřická radnice ve spolupráci se sportovní komisí města.


„Sportovní veřejnost letos nominovala celkem 11 jednotlivců, 7 kolektivů a 4 trenéry – cvičitele v pěti vyhlášených kategoriích. Ty se dělí na jednotlivce a sportovní kolektivy a věkové kategorie do 19 let a nad 19 let. Samostatně jsou oceněni nejlepší trenéři,“ shrnula statistiku letošní ankety Vendula Perůtková, vedoucí odboru vnějších vztahů a kultury, která slavnostním vyhlášením provázela.


Minigolf, karate, házená, kulturistika a biatlon, to jsou sporty, v nichž se Bystřičanům dlouhodobě nejvíc daří. Letos poprvé v anketě neuspěli závodní cyklisté. Naopak své první dva poháry si převzaly bystřické mažoretky z taneční skupiny Stars.

-jan-



Design By Macik