Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Na návštěvě u hasičů

Jsou to hoši obětaví, zachraňují naše zdraví, 150 číslo známe, hasiče tak přivoláme.

„Děkujeme a na shledanou!“ volaly sborem děti, když odcházely z hasičské zbrojnice.  Co tomu loučení předcházelo? Děti se v mateřské škole nejdříve seznámily s prací záchranářů a hasičů. Ale co jsou obrázky proti skutečnosti? Vidět, jak hasiči žijí a pracují na hasičské stanici a moci si všechno prohlédnout a zkusit, to je pane jiná věc!


A tak se děti vypravily na návštěvu. Všechno prozkoumaly, vyzkoušely si, jak jim sluší hasičská výstroj, a probraly všechny předměty, které hasiči potřebují, vyzkoušely si těžkou práci s  hydraulickými nůžkami. Ta technika! Viděly velké auto plné zajímavých věcí, z nichž každá měla své přesně určené místo. Poseděly vysoko v autě, prověřily světla a důkladně i houkačku. Samy se na chvíli také staly hasiči. Ti nejodvážnější, kteří měli sílu, si směli vyzkoušet i hašení. Udržet hadici s proudnicí ale není snadné, na to jsou opravdu potřeba pořádné svaly. No, a to nejlepší nakonec bylo vodní dělo...


Děkujeme hasičům, že nám všechny ty zajímavé věci ukázali. Děkujeme Davidovi, Vojtovi, Jaroslavovi a Tomášovi za trpělivost a přejeme jim klidné služby.


Děti a paní učitelky z MŠ Radost



Design By Macik