Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Házená

4. 6. Zubří C – Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci 39:12 (12:7)
Velmi těžké utkání pro naše žáky s druhým týmem v tabulce. Domácí byli herně a fyzicky vyspělejší. Náskok si získali již v první půli a postupně ho po celý zápas navyšovali. Nejvíce branek za náš tým dali Navrátil a Strava (po 4), Matelová a Popelík (po 2).                                                                                                                                                        
4. 6. Zubří A – Bystřice pod Hostýnem, starší žáci 39:24 (20:9)
Stejný průběh zápasu byl i u starších žáků, snaha také na domácí tým nestačila, velmi dobře zahrál Hubík s 9 brankami, Matyska  8, Kaňa 5.                                   

17. 5. Uherské Hradiště – Bystřice pod Hostýnem, starší žáci 21:27 (9:15)
Zasloužené vítězství našich žáků, o kterém bylo už rozhodnuto v první půli. Náskok jsme jen udržovali. Střelecky se dařilo Matyskovi s10 brankami, Kaňa 7, Šimek 5.                                                                                                                     

18. 5. Zlín B – Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci 26:2 
Na zápas s vedoucím celkem naši žáci nestačili jak fyzicky, tak herně.

18. 5. Bystřice pod Hostýnem, muži B – Valašské Meziříčí 37:22 (17:8) 
Po pomalejším začátku domácí hru zrychlili, přidala i obrana a náskok se začal pomalu zvyšovat. Poslední tým v tabulce neměl žádnou šanci zvrátit výsledek. Za domácí nastoupilo 9 hráčů, kteří již byli v sestavě A týmu, a to se projevilo ve hře a následně i na výsledku. Nejvíce branek: Petrovčín 9, Vaclach 7, Hradil 6, Doležel a Gabriž po 4.                                                                                                         

22. 5. Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci – Rožnov B 11:13 (4:5)
Vyrovnané pěkné utkání. Více štěstí mělo hostující mužstvo. Po skončení zápasu došlo z podnětu ZKSH k slavnostnímu předávání medailí za předvedené výkony v sezoně oběma týmům. Medaile předávali Radim Kovařík a Jan Zbránek. Sestava v jarních bojích: Matela, Navrátil, Strava, Popelík, Vašíček, Dostál, Chlápek, Mozola, Haša.                                                                                                                                         

22. 5. Bystřice pod Hostýnem, starší žáci – Rožnov 32:34 (13:19)
Zajímavé a hlavně dramatické utkání. První půli hosté vyhráli o 6 branek. Domácí byli v druhé půlce lepší, ale tým Rožnova si už vítězství pohlídal. Sestava jara: Šnajdr D., Matyska, Šimek, Hubík, Kaňa, Capík, Horák, Vysloužil, Stejskal Šnajdr V., Gál.   

25. 5. Veselá – Bystřice pod Hostýnem, muži B 21:17 (7:8)
Prohra je velkým zklamáním, hlavně v druhé půli jsme tahali za kratší konec. Bohužel se naši hráči přizpůsobili hře domácích. Nejvíce branek: Gabriž 6, Vaclach 4, Salvet, Totek a Ryška po 2.

1. 6. Bystřice pod Hostýnem, muži B – Holešov 38:31 (16:15)
Zasloužené vítězství o 7 branek. Výborně zachytal Dan Nezhyba, který chytil tři sedmimetrové hody. Po prvních 15 minutách vedl náš tým 8:2, pak se ale začaly kupit chyby a hosté snížili na jednu branku. V druhé půlce se hra našich zrychlila, dobře začala pracovat i obrana. Deset minut před koncem nastoupil do branky Apolenář a vystřídala se celá lavička. Nejvíce branek: Tiller J. a Vaclach po 7, Doležel 6, Ryška a Jaroš po 5.                                      

8. 6. Zlín B – muži B 29:41 (16:20)
Poslední zápas záložního týmu, ten předvedl výkon, který byl od něho očekáván. Za Zlín nastoupili tři extraligoví hráči. Naši ale šli od začátku za výhrou. Poločasové skóre se postupem času zvýšilo na 12brankový náskok. Kromě brankářů skórovali všichni hráči sestavy.  Sestava jarních bojů: Nezhyba, Apolenář, Tiller J., Vaclach, Doležel, Ryška, Jaroš, Gabriž, Hradil, Salvet, Totek, Haitl, Oškera, Müller.

                        
Mužstvo B týmu bohužel nesplnilo očekávání, i když v týmu pravidelně nastupovali hráči z áčka, nebylo to vůbec na výkonech znát. V soutěži o sedmi celcích skončili na 5. místě. Utkání se Zlínem tedy bylo vůbec poslední, protože po nepřesvědčivých výsledcích se rozhodlo vedení bystřické házené nejméně pro příští sezonu B tým do mistrovských soutěží nepřihlásit.        

V druhé lize dorostenců jsme moc dobře nedopadli, ale je třeba říci, že mužstvo bylo doplňováno staršími žáky, tedy se dá předpokládat, že nabyté zkušenosti se uplatní v nové sezoně 2014/2015.
A tým v této sezoně nedosáhl takových výsledků jako v předchozích sezonách. Skončil na 7. místě z 12 celků. Na výsledcích se záporně projevil odchod brankaře Janů zpět do Zubří a dlouhodobé zranění R. Dobeše v podzimní části sezony. Přesto se ale v závěru tým hodně zvedl a J. Zbránek obhájil titul nejlepšího střelce 1. ligy se 140 brankami (i přes zranění v začátku roku). Gratulujeme.   

                                                                                                                   
Ještě krátce k našim nejmenším. Pod záštitou Zlínského kraje se uskutečnil 2. ročník festivalu v miniházené v areálu školy v Zubří. Děti od 7 do 11 let hrály ve 30 skupinách, cekem se zúčastnilo 300 dětí.  Hrálo se na pěti hřištích při 33 stupních vedra, ale děti to zvládly skvěle. Z našeho oddílu se zúčastnilo pět družstev a všechna si vedla velmi dobře. Děti měly možnost získat při  autogramiádě podpisy trenéra Zubří Kekrta i asistenta ženské reprezentace a manažera Zubří Miky a tří zuberských odchovanců, kteří momentálně nastupují v Prešově – J. Krupy, T. Čípy  a J. Hrstky. V závěrečném hodnocení dostaly děti diplomy, foto týmu, za který hrály, a drobné dárky.  Jsme moc rádi, že máme tak šikovné děti, a věříme v jejich další úspěchy a věrnost házené.             

                                                              
Děkujeme fanouškům za přízeň v mistrovských bojích a podporu házené. Našim házenkářům přejeme do nové sezony zdraví a sportovní štěstí. Nadále sledujte naši vývěsní skřínku, kde najdete aktuální informace.

Alice Ottová



Design By Macik