Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Pojďte dál aneb Aktivity ve stacionáři

Program nazvaný Aktivity ve stacionáři chystá od října letošního roku jako novinku pro stálé i nové klienty a další zájemce Denní stacionář pro seniory Chvalčov.


„Chtěli bychom stacionář co nejvíce otevřít veřejnosti a pozvat k občasné návštěvě i aktivní seniory a lidi středního věku,“ říká vedoucí Ingrid Vaculíková. Podle jejích slov se stále ještě úplně nepodařilo vysvětlit lidem, co pojem denní stacionář vlastně znamená a jak se v něm pracuje. Do aktivizačních činností, které stacionář běžně pořádá pro své klienty, chce proto zapojit i veřejnost a při tom vyjít s prostředky, které má k dispozici. „Denní stacionář bude nabízet každý týden v úterý zajímavý program,“ říká Ingrid Vaculíková. „Počítáme s tím, že návštěvy budou do stacionáře docházet nebo dojíždět samostatně. Mohou to být aktivní senioři či lidé středního věku z Bystřice pod Hostýnem, Chvalčova či blízkého okolí, kteří nechtějí jen sedět doma, je jim smutno, chybí jim společenský kontakt. Pokud je v programu něco zaujme – třeba beseda, výtvarná dílna, cvičení nebo výlet, budou moci přijít a pobýt s námi, nemusí se bát vstoupit. Programy budeme ohlašovat vždy měsíc dopředu na reklamním stojanu před pekařstvím Březík, ve Zpravodaji, na webových stránkách charity i prostřednictvím městského rozhlasu. Nechceme zakládat klub, půjde právě jen o aktivity denního stacionáře pro veřejnost. Ti, kteří se rozhodnou přijít nás navštívit, tu mohou potkat i své vrstevníky, přátele a známé, nemusí se registrovat, nemusí platit žádné příspěvky, na výrobky či pohoštění mohou dobrovolně přispět, případně si uhradí jen jízdné či vstupné na výletech.“ Jak zdůraznila Ingrid Vaculíková, nový program, který už má i své logo, by měl být hlavně společenskou záležitostí a je tvořen v rámci možností charitního stacionáře. Oficiálně byl představen už 26. září 2014 během Dne charity v Bystřici pod Hostýnem.

PROGRAM „AKTIVITY“  –  ŘÍJEN 2014

Pozvěte známé a přátele a přijďte prožít příjemné dopoledne plné aktivity nejen u kávy nebo čaje.  Setkáváme se každé úterý od 9. 00 hod. do 11.00 hod.

2. 10. Virtuální putování, tentokrát za sv. Václavem do Staré Boleslavi
          (začátek mimořádně v 10.00 hodin)
           O své zážitky se s námi slovem i obrazem podělí paní Karla Studená.
7. 10. Výtvarný ateliér – výroba dekorace na stůl
14. 10. Cvičení pro zdraví – tentokrát s Vlaďkou + dopolední KAVÁRNIČKA
21. 10. Beseda o prevenci nachlazení – s PharmDr. Vylíčilovou z lékárny SALVIA

Jak se k nám dostanete?
• Autobusem – tam v 8. 35 od zastávky u Alberta – vystoupíte na zastávce Chvalčov Pomník – zpět v 11. 48 hod od zastávky Chvalčov Pomník
• Pěšky nebo na kole – areál ZŠ Chvalčov
• Taxi služba –  kontakt: 605 958 358, 774 687 177


Denní stacionář pro seniory Chvalčov, ul. Školní 798, Chvalčov, tel.: 573 332 683.



Design By Macik