Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Prázdniny v dětském domově

Prázdniny, doba volna, na kterou se těší všechny děti. Ne všechny však mají to štěstí trávit léto se svojí rodinou. Jak dny bez školních povinností prožili chlapci v našem dětském domově?


Začátek července si kluci užívali na hřebeni našich nejvyšších hor. Trávili dny pobytem v přírodě, turistikou a poznáváním krás Krkonoš a okolí.  Povinností bylo navštívit známá turistická a výletní místa – Špindlerův mlýn, Výrovku, Sněžku, Harrachov. Menší děti si užily návštěvu ZOO Dvůr Králové nad Labem, kde při komentované prohlídce měly možnost pohladit si hady a ještěry, dozvědět se spoustu zajímavostí.  


Přelom července a srpna trávili kluci stanováním v podhůří Kelčského Javorníku. Vyzkoušeli si spaní ve stanu, vaření v kotlíku, orientaci v terénu. Vrcholným zážitkem tohoto pobytu byl výšlap na Lysou horu, který byl pro část dětí velmi náročný. Úspěšné zdolání bylo odměněno vtipným diplomem a sladkou odměnou. 


Týdenní pobyt u Máchova jezera byl vyvrcholením pobytových aktivit. Koupání, pěší výlety po okolí, návštěva Kutné Hory a Liberce. Návštěva nového zábavního centra IQlandie  byla zážitkem, na který se nezapomíná! Zde si kluci vyzkoušeli trenažér kosmonautů, hru na neobvyklé hudební nástroje a chůzi v bludištích. No prostě super!


Poslední dny prázdnin už patřily také povinnostem. Jako správní hospodáři, věnovali se kluci práci na zahradě a pozemku, uklízeli, pomáhali s opravami, tak aby nový školní rok začal co nejlépe. Dny pracovní terapie jim zpestřilo koupání v bazénu a několik menších výletů.    


Na závěr za všechny naše děti je nutné říct děkujeme! Bez našich sponzorů bychom asi těžko mohli dopřát dětem tak bohaté prázdniny. Proto patří poděkování našim partnerům a sponzorům – MS DUOS, nadaci Škola hrou, TY-MY Holešov, zaměstnaneckému charitativnímu fondu Citibank Europe, a především Nadačnímu fondu Albert.

L. Marešová



Design By Macik