Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Náš adaptační výlet do Holešova

Adaptační výlety se v posledních letech staly nedílnou součástí zahájení školního roku v naší škole. Snažíme se o podporu komunikace a spolupráce mezi spolužáky a učiteli. Naše adaptační výlety většinou připravuje paní učitelka Mgr. Hana Janíková ve spolupráci s Mgr. Janou Slovenčíkovou z Holešova.


Letošní návštěva výstavy hraček v holešovském zámku nadchla děti i dospělé. Zajímavé bylo porovnávat současné hračky s hračkami minulého století i 19. století, o kterých nám vyprávěly babičky či prababičky. Moc pěkné byly miniaturní pokojíčky, rádi bychom takové měli. Je dobře, že sběratelé manželé Pleslovi takovou sbírku hraček vytvořili.


Další naše cesta památkovým okruhem kolem zámku vedla na Holajku, do staré panské kovárny. Jak zajímavé byly pro děti údery na původní kovadlinu a pohled na dvě provozuschopné výhně s elektrickým foukáním vzduchu. Pohledy nás všech se zastavily u řad speciálních kleští, kladiv a ostatních kovářských nástrojů. Paní průvodkyně nám také vyprávěla staré pověsti o tajných podzemních chodbách, které vedou z kovárny.


Pro řadu z nás dospělých Holešov a Bystřice léta patřily neodmyslitelně k sobě. Rádi proto společně se svými žáky poznáváme historii obou měst. Pozitiva naší práce vidí nejen žáci, ale i rodiče v tom, že jsme malá škola rodinného typu a mezi žáky panuje okamžitá příznivá atmosféra. Všichni žáci vzájemně spolupracují, také velcí s malými, což pomáhá vytvářet dobré vztahy i mezi ročníky. Žáci, kteří přišli z různých škol, měli možnost se navzájem poznat v jiném prostředí.
Děkujeme našim sponzorům za uskutečnění skvělého výletu na začátku školního roku.  

Mgr. Dagmar Míčková a děti ze ZŠ praktické a ZŠ speciální Pod Dubíčkem, B.p.H.



Design By Macik