Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Kopaná

Po porážce v domácím zápase jsme odehráli ve středu 20. 8. zápas Poháru hejtmana Zlínského kraje v Kvasicích, kde jsme v kombinované sestavě podlehli účastníku 1. třídy 0:2 a byli z poháru vyřazeni.


Žákovská mužstva i této sezoně pokračují v krajské soutěži. Starší žáky vede nadále Petr Křížek a těšíme se, že se letos výrazně zlepší výsledky. Do mladší kategorie  postoupili  kluci, kteří na jaře hráli ve starší přípravce. Jejich trenérem zůstal nadále Pavel Kotas  a vedoucím mužstva Jiří Maťa.


23. 8. Valašské Klobouky – Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci 8:1, branka: Hošák.

23. 8. Valašské Klobouky – Bystřice pod Hostýnem, starší žáci 2:3, branky: po prodloužení Franěk 2.

Připomínáme, že v letošní sezoně se od krajského přeboru níže při nerozhodném výsledku kopou pokutové kopy a vítěz si odváží 2 body, zatímco poraženému zůstává 1 bod.   

                                                                                                     
24. 8. Rajnochovice – Bystřice pod Hostýnem, muži B 1:0 (0:0)
Výsledek neodpovídá předvedené hře. Naše mužstvo bylo herně po celý zápas lepším týmem, ale bohužel jsme neproměnili ani ty nejjasnější šance a Rajnochovice potrestaly jedno ze dvou zaváhání naší obrany. Byla to první porážka.  

                                   
24. 8. Fryšták – Bystřice pod Hostýnem, muži A 1:1 (1:0), branka: Sadil  na PK 1:2
První poločas se většinou hrálo od šestnáctky po šestnáctku s minimem šancí na obou stranách. Až ve 42. min. po vyběhnutí našeho brankaře se centrovaný míč dostal k domácímu hráči a ten umístil míč do prázdné brány. Velmi nepříjemná branka do šatny. Začátek druhé půle byl stejný, ale už v 58. min. využil zaváhání domácí obrany Sadil. A bylo srovnáno. Více ze hry od této chvíle měli hosté, ale domácí obrana byla pozorná. Až v 85 a 87. minutě přišly velmi horké chvilky před naší bránou.  Trochta však obě jasné bankové příležitosti domácích zlikvidoval bravurními zákroky. Po závěrečném hvizdu přišly na řadu – dle nových pravidel – pokutové kopy, v nichž byli naši hráči úspěšnější. Odvážíme si tak 2 body.                                                                                                                           

6. 9. Vsetín – Bystřice pod Hostýnem, muži A 3:0 (2:0)
Úvod zápasu  na tak jednoznačný výsledek vůbec nevypadal. Hosté si během prvních 20 minut vytvořili mírnou převahu. Po půlhodině hry založili domácí rychlý protiútok a centrovaný míč Trochta  vyrazil před sebe přímo k nohám  domácího střelce a ten se nemýlil. V 36. minutě přišla další nešťastná branka (dle zúčastněných z ofsajdu), kdy domácí hráč nastřelil nohy brankáře a odražený míč se dostal k nohám domácího hráče, který bez problémů trefil odkrytou branku. Po poločasu jsme byli opět aktivnějším týmem se snahou zkorigovat výsledek. Ale vše se rozhodlo v 65. minutě, kdy domácí dvojice hráčů bleskovým útokem zastavila skóre na 3:0. V nastaveném čase ještě Hošťálkova střel skončila vedle tyče domácí branky.                                                                                                 

6. 9. Míškovice – Bystřice pod Hostýnem, muži B 0:1 (0:0), branka: Trnčík.

7. 9. Velké Karlovice – Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci 4:10, branky Maťa 3, Hosák 2, Dubák 2, Hradil 2, Hlava. 

7. 9. Velké Karlovice – Bystřice pod Hostýnem, starší žáci 0:15, branky: Kocman, Červinka, Burda 5, Franěk 4, Semaník 2, Dubák, vlastní.


12. 9. Baťov – Bystřice pod Hostýnem, muži A 2:1 (1:1), branka: Krajcar 
Vyrovnaný zápas, který se hrál v nezvyklý den i hodinu, a to v pátek v 18.30 pod umělým osvětlením. Už v 6. minutě jsme se po hezké Krajcarově akci ujali vedení. Domácí ale velmi brzy odpověděli, a to ve 14. minutě, a bylo srovnáno. Po obou stranách byla hra útočná a šance byly rovnocenné. Druhý poločas ale pro nás vůbec nezačal dobře, inkasovali jsme hned ve 46. minutě. Všechny naše šance zlikvidovali domácí vysocí hráči. Možná pro nás byla hendikepem mokrá umělá tráva, na které se chová míč jinak. Domácí hráči jsou na tento terén přece jen zvyklí. Pochválit je třeba obě mužstva za bojovné a slušné utkání.       

Alice Ottová



Design By Macik