Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Minifestival – filmy podle Hejcmana

Kino v nejbližší budoucnosti počítá hlavně s promítáním klubových filmů a s projekcemi pro školy. V květnu nicméně nabízí ve spolupráci s Asociací českých filmových klubů všem divákům cyklus tří archivních detektivek ze sbírek Bystřičana Vítězslava Tichého natočených podle románů Bystřičana Pavla Hejcmana.

Cyklus byl zahájen v úterý 5. května snímkem Smrt za oponou, který natočil v roce 1966 podle prózy Anděl hraje na violu režisér Antonín Kachlík.

Na středu 13. května 2015 je připraven špionážní thriller Podezření z roku 1972. Režii tohoto snímku měl a na scénáři vytvořeném podle románu Píseň Juditina (1969) spolupracoval s autorem Jiří Krejčík. Kamera – Jan Kališ, hudba – Zdeněk Liška.

Do Prahy přiletí manželka zahraničního diplomata. Ve skutečnosti není cizinkou, neboť se v Praze narodila, ale nuceně opustila vlast během války, kdy nacisté odvlekli její rodinu do koncentračního tábora v Holandsku. Přežila jen ona. Její manžel ji odveze do vily, kterou převzal po svém předchůdci profesoru Mortonovi. Ten však před časem záhadně zmizel… Hrají: J. Košťová, V. Voska, L. Chudík, R. Brzobohatý, J. Adamíra, M. Macháček, V. Šmeral, J. Orlová, R. Jelínek a další.
Po projekci nabídne Vítězslav Tichý, znalec historie českého filmu, také dokumentární demosnímek o režiséru Jiřím Krejčíkovi a diváci budou moci besedovat s autorem románu a scénáře Pavlem Hejcmanem.

V úterý 19. května 2015 bystřické kino Klub uvede kriminální drama Dům ztracených duší (1967) režiséra Jiřího Hanibala, inspirovaný románem Dům za duhovou zdí. Kamera – Josef Vaniš, hudba – Evžen Illín.
V lese v Jeseníkách je nalezen zastřelený chovanec nedaleké psychiatrické léčebny. Smrt, na které zdánlivě nikdo nemohl mít zájem, vyšetřují kapitán Havel (J. Adamíra) a poručík Mareš (M. Zounar). Brzy se ukáže, že pachatelem musel být někdo z ústavu, odkud chovanec v noci před smrtí utekl. Podezření padá na doktora Koláře (R. Brzobohatý), který nemá na osudnou hodinu alibi, ale také na primáře Holého (J. Bláha), jenž tají svůj vztah s pohlednou mladou úřednicí Rýdlovou (J. Štěpánková). Kriminalisté jen pomalu rozkrývají síť drobných indicií, z nichž kterákoliv by mohla být klíčovým vodítkem k řešení. Hrají: Jiří Adamíra, Miroslav Zounar, Jana Štěpánková, Alexandra Myšková, Jiřina Jirásková, Radoslav Brzobohatý, Josef Bláha a další.

Začátek projekcí v 19.00 hodin. Jednotlivé vstupné 70 Kč.



Design By Macik