Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Piloxing s Editou

Zábavné, akční moderní cvičení si vyzkoušela děvčata v hodině tělesné výchovy. Učitelka ZŠ T. G. M. v Bystřici pod Hostýnem Vendula Janíková pozvala instruktorku piloxingu Editu Jemelkovou, aby předvedla nejnovější fitness program.„Piloxing je spojení pilates, boxu a tance. Spolu s rytmickou hudbou vás nabije energií,“ lákala cvičitelka Edita.  Ta je pro své hodiny vyhledávanou trenérkou široko daleko, cvičí v Moravskoslezském i Zlínském kraji.


„Na piloxingu nuda nehrozí, střídají se tancovačky i posilovačky,“ vysvětlila Jemelková, která začínala s aerobikem, přešla k zumbě a zamilovala si piloxing. Fitness program, kterému podlehly hollywoodské hvězdy, zakusily žákyně 2. stupně ZŠ T. G. M. a užily si šedesát minut naplno. „Hodně jsme se zapotily, je to skvělá kombinace sportů dohromady. Jen kroky v choreografii jsme si ještě nezapamatovaly, určitě zajdeme na trénink,“ shodla se děvčata. A pochvala patřila i cvičenkám. „Bylo to skvěle strávené celé dopoledne s úžasnými holkami. Na to, že to cvičily poprvé, klobouk dolů. Doufám, že pak dáme i deep work klukům,“ zhodnotila certifikovaná trenérka.


Hodina ve sportovní hale však splnila i výchovný cíl. Edita Jemelková se totiž stala uznávanou instruktorkou navzdory svému zdravotnímu handicapu. V dětství ztratila sluch, slyší jen deset procent toho, co zdraví lidé. „Zpočátku jsem si nevěřila, že budu cvičit na hudbu, a dokonce předcvičovat,“ přiznala energická žena. Na vlastní oči tak žákyně poznaly, že i se zdravotním handicapem se dá dosáhnout zdánlivě nemožných cílů.
Piloxing s Editou si můžete vyzkoušet každé pondělí od 17.30 do 18.30  v malé tělocvičně na ZŠ Bratrství.
Eva Mikešková



Design By Macik