Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Házená

22. 3. Bystřice pod Hostýnem, muži – Bohunice 32:20 (12:10)
Vyrovnaná byla jen první desetiminutovka, během dalších minut jsme soupeře předstihli o 6 branek a vypadalo to na jednoznačnou záležitost. Postupem času jsme polevili v koncovce a soupeř dokázal využít šance a dorovnal skóre na rozdíl jedné branky. Po změně stran to byla ale zase naše hra. Začali jsme hrát soustředěně hlavně v obraně a po rychlých útocích jsme opět odskočili o pět branek. V závěru zápasu jsme navyšovali skóre a bezpečně jsme zápas dohráli do vítězného konce. Velkou měrou přispěl k vítězství Zbranek se svými 11 brankami. Trenér byl ale spokojen s celou sestavou. Brankáři: Šidla, Krupa – Zbranek 11, Hradil 5, Kovařík 4, Doležel, Juránek, Jiří a Radovan Millerovi, všichni po třech brankách, Gabriž, Hub, Ryška, Salvet, Vaclach. Trenér – M. Žůrek.

                              
22. 3. Bystřice pod Hostýnem, mladší dorost – Žeravice 35:23 (18:11) 
Výborný výkon našich dorostenců v prvním zápase jara. I když hosté přijeli v 9 hráčích, nenechali nikoho na pochybách, kdo je lepším týmem. Převahu vyjadřovali postupným navyšováním skóre. Sestava, branky: Šimek, Šnajdr D. – Matyska 12, Měchura 6, Hubík 6, Kaňa 4, Vičan 4, Chadim 2, Capík 1, Stejskal, Horák, Navrátil.

22. 3. Domácí turnaj minižáků za účasti osmi družstev. Z našeho oddílu se účastnila dvě družstva – chlapci a dívky. Hrálo se ve dvou skupinách dvakrát 10 minut. Oba naše týmy si vedly velmi dobře, chlapci suverénním způsobem obsadili 1. místo. Děvčata se nenechala zahanbit a obsadila 3. místo. Po nerozhodném výsledku došlo na 7metrové hody.                                                          

22. 3. Zubří – Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci A 22:15
Ani odhodlaný výkon nestačil na favorita soutěže. Naši žáci ale zaslouží pochvalu za bojovnost.

28. 3. Šumperk – mladší dorost 17:22 (13:10)
Domácí nastoupili pouze v osmi hráčích, přesto poločasové skóre bylo jejich.  Naši hráči se po dlouhé cestě jen pomalu dostávali do hry. Druhá půlka už vyzněla v jejich prospěch.

                                                          
29. 3. Olomouc – Bystřice pod Hostýnem, muži 24:24 (8:15) 
Zápas s posledním týmem měl být jednoznačnou záležitostí pro náš tým. Skutečně tomu tak v první půlce bylo, když jsme z rychlých protiútoků navyšovali skóre. Prvních 10 minut druhé půle se neslo ve stejném duchu, ale to bylo z naší strany vše. Najednou se začaly kupit chyby a soupeř okamžitě trestal. Tímto způsobem dotáhli domácí skóre až na rozdíl dvou branek, a my jsme v této fázi zápasu nedali ani jeden gól. To byl hlavní důvod, proč vezeme pouze bod. Je to určitě ztráta, zvláště pokud jsme vedli o 7 gólů. To by se zkušenému týmu stávat nemělo. Sestava, branky: Krupa, Šidlík – Doležel 7, R. Tiller 5, Hradil, Kopal po 3, J. Tiller 2, Salvet1, Zbranek 3, Gabriž, Hub, Ryška, Kovařík. 

                                   
28. 3. Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci B – Rožnov pod Radhoštěm 16:9 (10:2)
Nástup našich žáků do utkání byl famózní, už v 10. minutě jsme vedli 7:0. a začátek prakticky rozhodl celé utkání. Výborně zachytal Pálka. Sestava, branky: Pálka – Popelík 4, Matela 4, Heryán 2, Jaroš, Haša, Plašil, Darebník, Mozola, Šerek po 1 brance, Bartošová, Horák, Miškay.  

                                                                                       
28. 3. I další sobotu jsme pořádali turnaj na naší palubovce, tentokrát pro ty nejmladší naděje. Sešlo se 10 družstev. U všech zúčastněných byla patrná chuť do hry a bojovnost, což je velmi potěšující. Vítězství uhájily zlínské naděje, naši začínající obsadili ve své skupině 4. místo. Na konečném nástupu dostala všechna družstva diplomy a drobné dárky. Za skvělou organizaci obou turnajů patří velké poděkování panu M. Liškovi.

12. 4. Bystřice pod Hostýnem, muži – Náchod 27: 30 (13:16)
V úvodu zápasu jsme měli problémy v obranné řadě. Toho soupeř využil k rychlým protiútokům a postupně odskočil na rozdíl 5 branek. V druhé půli zápasu jsme chtěli smazat nepříznivé skóre, ale mužstvo jako celek nemělo svůj den. Vítězství hostů tak bylo zasloužené. Vyzdvihnout jde jen výborný výkon R. Kovaříka s 8 brankami.                                                                                                                                                                  

19. 4. Karviná B. – Bystřice pod Hostýnem, muži 27:24 (13:13)
Domácí nastoupili do zápasu posíleni čtyřmi extraligovými hráči, reprezentantem Užekem a chorvatskou hvězdou extraligy Jukovičem. Naši nastoupili bez svých opor Zbranka, Doležela a R. Tillera. Naše mužstvo podalo v tomto zápase vynikající výkon na hranici svých možností. Vedení se přelévalo z jedné strany na druhou a byla z toho poločasová remiza. V druhé půlce domácí získali pětibrankový náskok, ale naši házenkáři se nevzdávali a bojovali až do konce. Dotáhnout skóre aspoň na remizový stav se jim bohužel nepodařilo. Výborně zachytali oba brankáři – Krupa se Šimlíkem. V poli se dařilo Hubovi a J. Tillerovi.                                               

19. 4. Bystřice pod Hostýnem, mladší dorost – Hustopeče 41:19 (14:10)
Jednoznačné vítězství našeho dorostu, jasně po celý zápas přehrávali soupeře a tím pádem si zahrála celá lavička.       

                                                            
19. 4. Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci B – Lesana Zubří d. 13:27 
Proti vyspělým dívkám ze Zubří jsme se jen těžko prosazovali. Hosté měli zápas po celý čas ve svých rukách.                                                                                                                                                                                 

19. 4. Bystřice pod Hostýnem, mladší žáci A – Vsetín B ch. 21:8 (9:3)
Velmi pěkný výkon a první dva body předvedli naši žáci v tomto zápase. Střelecky se dařilo Stravovi a Chadimovi. V brance zachytal dobře D. Měrka, který chytil dva 7metrové hody.

Házená do škol
Ve dnech 20. 4.–21.4  se pořádal turnaj v miniházené „Házená do škol“. V pondělí se utkalo 11 mužstev rozdělených do dvou skupin s hrací dobou 2 krát 10 minut. Zúčastnili se žáci 4. tříd obou základních škol z Bystřice, z Loukova i z Chvalčova.
V úterý 21. 4. se pak konal turnaj pro 3. třídy a utkalo se v něm 8 družstev také ve dvou skupinách s hrací dobou 2 krát 5 minut.  Vítězem v kategorii 4. tříd byli žáci 4. C ze ZŠ T. G. M. Vítězem v kategorii 3. tříd byla 3. A také ze ZŠ T. G. M. Pro každý tým byly nachystány diplomy, drobné dárky a vyhodnocen byl nejlepší střelec z každého týmu. Dvoudenní turnaj se vydařil, děti si zahrály a některé z nich začnou navštěvovat náš oddíl házené. Organizace turnaje byla díky panu Liškovi skvělá a všechny děti spokojené.                                                                                                                        

Alice Ottová



Design By Macik