Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Co se dělo loni v knihovně?

Stejně jako v předchozích letech ani loni jsme nezaháleli a snažili jsme se, aby naše knihovna nebyla jen půjčovnou knih. Během roku jsme uspořádali 107 akcí, jichž se zúčastnilo 2671 návštěvníků, především žáků základních a mateřských škol. Program pro veřejnost byl tentokrát ve znamení cestování. S nadšenými cestovateli jsme navštívili Novou Guineu, oblast pod Jižním Křížem, představili jsme si současný život na Ukrajině a ve Vietnamu a zajímavé putování jsme ukončili v Ekvádoru s Márovými.  Velký úspěch jsme zaznamenali také u letní tvořivé akce Prázdninový knihotoč, která probíhala již třetím rokem a je určena dětem i jejich rodičům.


V období letních prázdnin byla knihovna z technických důvodů uzavřena. Probíhala rekonstrukce vstupních prostor – výměna prosklené dělicí stěny, výmalba stěn, nátěr dveřních zárubní. Snažíme se, aby prostředí knihovny bylo návštěvníkům příjemné a rádi se sem vraceli. Od 1. září jsme zvýšili knihovnické poplatky, což se naštěstí na počtu čtenářů znatelně neprojevilo. Knihovnu navštěvovalo v roce 2015 přes 1 500 čtenářů, z tohoto počtu bylo 555 dětí.  Čtenářům jsme nakoupili více než 1 400 nových knih, takže si vybral určitě každý.


Věříme, že i v době počítačové virtuální reality mají knihy svou nezastupitelnou hodnotu a najdou si své příznivce. Na Vaši návštěvu v Městské knihovně v Bystřici pod Hostýnem se těší knihovnice.               

MaCha



Design By Macik