Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Knižní novinky v městské knihovně

„Je zoufalé nemít rozečtenou krásnou knihu, nemít v zásobě nic, co bychom mohli otevřít bez zklamání.“ (Jiří Orten)
Máme tady březen. Březen je měsícem čtenářů. My čteme. A vy? Máte již přečteno vše v domácí knihovničce? Přijďte si tedy vybrat k nám. Těšíme se na vás, naši čtenáři. I na vás, naši budoucí čtenáři. Jako malou ochutnávku předkládáme výběr z nových knih, které najdete v naší knihovně
:

Beletrie
Adamovi, I.: Na konci Apokalypsy. To nejlepší z české sci-fi povídky od poloviny 80. let do žhavé současnosti v jedné knize.
Bauer,. J.: Král nezná bratra. V detektivním románu z doby vlády Václava IV. vyšetřuje Jakub Protiva z Protivce se svým přítelem zločiny zasahující až do nejvyšších pater společnosti.
Coben, H.: Cizinec. Thriller o tom, jak se mohu dobře míněné lži v nepravých rukou změnit ve smrtící pasti.
Doležalová, M.: Kafe @ cigárko. Magnesii Literu získala autorka v roce 2015 za blog Kafe a cigárko, ze kterého se během pár měsíců od prvního příspěvku stal skutečný fenomén. Nyní se její historky dostaly do knižní podoby.
Healey, E.: Kam se poděla Elizabeth. Ve svém debutovém románu objevuje autorka s ohromující autenticitou téma stárnutí, ztráty paměti a vlastní identity.
Ilibagiza, I.: Přežila jsem. Otevřená výpověď o zradě, nenávisti a odpuštění. Autorka popisuje šokující zážitky z genocidy ve Rwandě.
Urbaníková, E.: Nakresli mi vítr. Skutečný příběh Slovenky, která kvůli lásce překročila hranice. Hranice zákona.

Naučná literatura
Alix, J.-C.: Jde o budoucnost bez rakoviny: klíč k dlouhému životu. Informace z oblasti přírodního léčitelství k lepšímu pochopení, prevenci a léčbě rakoviny.
Drda, A.: Zvláštní zacházení. Kniha zachycuje historii rodinného tábora terezínských Židů v Auschwitz II. – Birkenau, především na základě vzpomínek několika desítek lidí, kteří přežili.
Havelka, O.: Cesta k branám Damašku východní Afrikou. Kniha přináší strhující příběh mladého páru, který stopem a pěšky procestoval celou Afriku během cesty trvající dva roky.
Holub, J. T.: Jak léčit chronická onemocnění homeopatií, Bachovými esencemi a Schüsslerovými solemi. Metody popsané v knize se nespokojují s pouhým potlačováním nepříjemných symptomů, ale hledají a odstraňují příčiny.
Novák, J. A.: Utajené vynálezy. Záhadní géniové, tajné objevy, zakázané vědomosti. Po vědcích a jejich skrývaných objevech zůstaly často jen mlhavé indicie – ale i to málo je vzrušující!
Pazdera, D.: Legenda jménem CZ. Úplný příběh proměn a vzestupu nejúspěšnější české zbrojní továrny v Uherském Brodě.
Stará, E.: Povíš mi to? Kniha nenásilně a zábavnou formou podněcuje mluvní apetit, rozvíjí vyjadřovací schopnosti, slovní zásobu a jazykový cit dítěte.

Knihy pro děti
Budinský, V.: Sedí dvě krávy na stromě. Nejlepší anekdoty pro děti od 5 do 105 let, u kterých si každý čtenář přijde na své, dobře se pobaví a s chutí zasměje.
Ciprová, O.: Copak snídá ponožkovník? Kniha přináší zábavné a interaktivní povídání a pohádky, které vedou děti k sebereflexi a k pohodovému zvládání denních rutin bez stresu.
Harrington, K.: A co když jsem blázen? Dvanáct let je tak nádherný věk, myslí si Sářina máma. Ale ne vždycky je všechno tak skvělé, jak se může zdát.
Já, JůTuber. Nejen příručka pro mladé JůTubery, kteří propadli fenoménu internetových videí. Prozrazuje tipy a triky od těch nejúspěšnějších českých YouTuberů.
Silverstein, S.: Jen jestli si nevymejšlíš. Hravá sbírka vtipných básniček. Veselé verše pobaví jak mladší děti, tak i jejich starší sourozence a rodiče.
Soukupová, P.: Bertík a čmuchadlo. Příběh malého chlapce, který se musí vyrovnat s rozvodem rodičů a matčiným novým přítelem.
Willingham, B.: Mýty: legendy v exilu. V komiksovém příběhu se setkáme s pohádkovými bytostmi, které žijí mezi normálními lidmi a řeší nepohádkový problém – vraždu.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz.               JaRo



Design By Macik