Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Obnova městské zeleně bude pokračovat

Rada města v únoru rozhodla vyhlásit zadávací řízení na veřejnou zakázku malého rozsahu „Regenerace městské zeleně v Bystřici pod Hostýnem – 4. etapa“.


V rámci čtvrté etapy by měla být revitalizována zeleň na zastavěném území města Bystřice pod Hostýnem. Projekt plynule naváže na předešlé tři etapy, které úspěšně proběhly v minulých letech. Cílem projektu je opět ošetření vzrostlých stromů prostřednictvím zdravotních či bezpečnostních řezů v kombinaci s redukčními řezy, dále obvodové redukce koruny, instalace a kontrola bezpečnosti vazeb. Tato opatření by měla oddálit nutnost kácení starých stromů a zvýšit provozní bezpečnost v jednotlivých lokalitách.


V rámci projektu bude provedeno komplexní ošetření asi 112 ks vzrostlých stromů, především druhu lípa srdčitá, jasan ztepilý, javor a borovice. V návaznosti na III. etapu budou ošetřeny zbývající stromy v parku Zahájené u dětského hřiště, v prostoru mezi minigolfem a restaurací. Další lokalita, kde je plánováno ošetření, se také nachází v parku Zahájené. Lokalita s pracovním názvem Park Zahájené-střed zaujímá prostor od vstupní části parku, od rybníka, až po koupaliště. Předpokládané náklady na realizaci projektu činí 500.000 Kč.
-red-



Design By Macik