Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Skoro osmdesát nových prvňáčků

Zimní měsíce jsou kromě jiného tradičně obdobím zápisů do školy. Nejstarší předškoláci měli svůj velký den i v Bystřici pod Hostýnem. Základní škola Bratrství Čechů a Slováků přijala 35 budoucích prvňáčků, v ZŠ T. G. M. jich v příštím školním roce usedne do lavic 44. Jedenadvacet dětí má odložen začátek povinné školní docházky o jeden školní rok.  
V celém Zlínském kraji přivedli zákonní zástupci k zápisu kolem 7 000 dětí. Většina z nich přišla k zápisu poprvé, někteří po odkladech. Ročně mívá přibližně 1 400 dětí v kraji začátek povinné školní docházky odložen. Hlavním cílem zápisu je ověřit školní zralost, posuzuje se komunikativnost dítěte, jeho socializační předpoklady, motorické i jiné dovednosti, rozpoznávání barev či základních geometrických tvarů. Školy při zápisu dbají na to, aby vše probíhalo zábavnou formou a děti neměly z ničeho obavy. Většina  nových prvňáčků už se do školy těší. 


Ve Zlínském kraji je aktuálně 258 základních škol, v tomto školním roce do nich chodí celkem 48 723 žáků. Z toho u 229 škol jsou zřizovateli města nebo obce, 18 škol zřizuje kraj, po čtyřech školách zřizuje církev a soukromý subjekt a ve třech případech je zřizovatelem stát.
-red-



Design By Macik