Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Házená

Před začátkem jarní části soutěže krátké hodnocení podzimu. Bilance A týmu byla vzácně vyrovnaná: 5 výher – 5 proher a jedna remíza. Konečná 6. příčka v tabulce, to je realita týmu. Pokud se nám v nastávající sezoně podaří posunout tabulkou nahoru, bude to úspěch. Bohužel pracovní a studijní povinnosti neumožnují tréninky celého mužstva během týdne a je velký úspěch, když se to podaří v pátek. Když vezmeme v úvahu hráče, kteří hrají ve svých extraligových klubech, i jejich branky velmi chybí. K oporám týmu patří především zkušený Kovařík a k němu se přidává se stále rostoucí formou Gabriž. Střelecky se hodně zlepšil J. Tiller. Pořád ale platí, že tréninkové výpadky se odráží ve výkonosti celého týmu. V zimní přípravě se budou hráči věnovat kondici, to znamená běh, posilovna a přechod k herním záležitostem. Momentálně je za námi jeden přípravný duel s Kostelcem na Hané 29. 1., který jsme vyhráli 36:25 (19:14). Utkání s druholigovým soupeřem bylo vyrovnané jen do 20. minuty první půle. Pak se začala projevovat větší herní vyzrálost domácího celku a skóre začalo narůstat. V posledních 10 minutách naši střelci zahodili spoustu brankový příležitostí, ale i tak byla příprava dobrá. Oba brankáři našeho celku byli výborní, dařilo se Hubovi. Domácí sice nebyli kompletní, ale vítězství bylo přesvědčivé. Sestava a branky: Janků, Krupa – Hub 11, Salvet 8, Hradil 6, Tiller J. 5, Ryška 3, Juránek 2, Janovský 1, Kovařík, Měchura.

6. 2. Velká Bystřice, turnaj čtyř mužstev – výsledky našeho týmu A:
Bystřice pod Hostýnem – Stupava 18:14 (6:8), Bystřice pod Hostýnem – Olomouc 19:20 (9:10), Bystřice pod Hostýnem – Velká Bystřice 23:19 (13:7). Náš tým nastoupil  bez Zbranka, Kovaříka, Gabriže a Janků. Naopak dostali příležitost loňský dorostenec Lang a dorostenec Měchura. Turnaj splnil účel, rozehrání týmu před prvním mistrovským utkáním. Umístění: 1. Bystřice pod Hostýnem, 2. Olomouc, 3. Velké Bystřice, 4. Stupava. Kádr pro jarní odvety by měl zůstat pohromadě, šest zápasů máme doma a pět venku.


11. 2. se konala valná hromada oddílu házené, tentokrát volební. Ještě dohrajeme soutěže pod hlavičkou TJ, ale dále už budeme fungovat pod názvem HÁZENKÁŘSKÝ KLUB. Zároveň byli odhlasovány i nové stanovy, které platí od  11. 2. 2016. Předsedou byl opětovně zvolen MUDr. Jan Vejrosta.
Během víkendu 13.–14. 2. 2016 byly odehrány čtyři turnaje našich nejmladších, a to v Napajedlích, v Luhačovicích, Valašském Meziříčí a dvoudenní v Brně. Bylo to pro všechny velmi náročné, a to hlavně kvůli velké nemocnosti dětí. Ti, kdo se zúčastnili, hráli takřka bez střídání. Přesto byly výsledky dobré. Dvoudenní turnaj chlapců v Brně měl 17 zúčastněných mužstev a naši hráči obsadili 4. místo,  což je skvělý výsledek. V okleštěné sestavě si hráči sáhli na dno svých sil.


21. 2. Bystřice pod Hostýnem – Ostrava 24:23 (11:11)
Vstup do odvetné části soutěže přinesl předpokládané dva body, ale dá se říci, že byly vydřené. Desátý celek tabulky dělal domácím hráčům velké problémy. Domácí si sice v úvodní části zápasu vytvořili pětibrankový náskok, ale do poločasu o něj přišli. V poločase svítil na ukazovateli skóre nerozhodný stav. I nekompletní sestava soupeře byla problémem pro domácí hráče. Vyrovnaný zápas pokračoval ve druhé půli  a trvala přetahovaná o jednu branku. Až v závěru se podařilo domácím hubenou výhru uhájit. Velkou zásluhu na našem vítězství měl brankář Krupa, který podržel svůj tým, a střelecky se dařilo J. Tillerovi s 5 brankami. Sestava a branky: Janků, Krupa – Hub a Salvet po 4 brankách, Hradil a Kovařík po 3, Gabriž a R. Tiller po 2, Juránek 1, Janovský, Ryška, Zeman. Trenér: Martin Žůrek             

Alice Ottová



Design By Macik