Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Jarní sezona bystřických volejbalistek

Přehled výsledků mistrovských zápasů družstva žen v Okresním přeboru Kroměřížska.

14. května: TJ Bystřice pod Hostýnem – TJ Sokol Morkovice 3:0
28. května: TJ Sokol Kroměříž – TJ Bystřice pod Hostýnem 3:1
4. června: TJ Bystřice pod Hostýnem – Voleyball Club Kroměříž 3:1
11. června: TJ Bystřice pod Hostýnem – TJ Holešov B 3.1
18. června: SK Spartak Hulín – TJ Bystřice pod Hostýnem 3:1

Jarní bilance bystřického družstva: 5 zápasů, 3 vítězství, 2 porážky, poměr setů 11:8 a 6 bodů.

Jarní sezona v r. 2010 tedy zůstala jeden krok za podzimní sezonou roku 2009, kdy bystřické odbíjenkářky vyhrály čtyřikrát a prohrály pouze jedenkrát.
Úvodní domácí zápas, odehraný v tělocvičně ZŠ Bratrství Čechů a Slováků, byl pro bystřické hráčky nejsnadnější, trval necelých 50 minut. Nebyl však tak jednoduchý, jak by se dalo usuzovat z výsledku. Dva sety, první a třetí, totiž byly vyrovnané. Bystřice vyhrála shodně 25:21. Ten prostřední byl jasnou záležitostí Bystřičanek 25:6.
O dva týdny později si však volejbalistky TJ Bystřice pod Hostýnem zajely do Hanáckých Athén pro první jarní porážku. Přemožitelem byly kroměřížské sokolky, které dokázaly i v podzimní sezoně r. 2009 vyhrát v Bystřici 3:2.
Ve třetím jarním utkání se Bystřice střetla se snaživými kroměřížskými juniorkami, kterých přijelo do Bystřice deset. Zápas sehraný opět v tělocvičně ZŠ Bratrství Čechů a Slováků se zdál být jasnou záležitostí bystřického družstva, které vyhrálo dvakrát 25:10. Pak však Bystřice, zřejmě pod dojmem hladkého průběhu zápasu, povolila. Toho využily perspektivní mladice z týmu hostí, který pak vyhrál třetí set 25:19.


Čtvrtý set byl dramatickou a vyrovnanou bitvou, kterou bystřické volejbalistky vyhrály 27:25. Zápas trval víc než hodinu.
O týden později se tradiční derby TJ Bystřice – TJ Holešov B hrálo již ve volejbalovém areále vojenského útvaru v zámku. Ani tento zápas nebyl pro domácí jednoduchý. Hned v 1. setu prohrála Bystřice 25:23. Další tři však dokázala vyhrát shodně 25:18. Utkání hrané ve velkém vedru (30 stupňů ve stínu) trvalo víc jak 70 minut.
K poslednímu střetnutí jarní sezony cestovaly bystřické hráčky opět na Hanou, kde zase, tentokráte s Hulínem, opět prohrály 3:1. Za proměnlivého počasí (jasno, pod mrakem, zataženo, místy déšť) byl zápas sehrán ve volejbalovém areálu u sokolovny. Domácí hráčky vyhrály první dva sety 25:18 a 25:15. Pak se bystřické volejbalistky vzchopily a vyhrály 25:23. Závěrem však Hulín exceloval 25:13. Utkání trvalo téměř 80 minut.

Družstvo TJ Bystřice pod Hostýnem obsadilo v sezoně 2009–2010 3. místo s touto konečnou bilancí: 10 zápasů, 7 vítězství, 3 porážky, poměr setů 25:17 a mistrovských bodů.
Sestava družstva TJ Bystřice pod Hostýnem: Ivana Jamrišková, Zoja Švehlíková, Linda Matýsková (kapitánka), Petra Cápíková, Martina Severová, Kateřina Zapletalová, Iva Doudová a Petra Malotová.


Radosti, ale i starosti prožívaly s bystřickými volejbalistkami tradičně i trenérky Dana Severová a MUDr. Dana Drešerová.
Jarní sezonou v r. 2010 dovršil ženský volejbal v Bystřici 55 let nepřetržité činnosti, jde tedy o malé půlkulaté výročí. V r. 2011 by si pak měla bystřická odbíjená připomínat své jubileum – 70. výročí založení organizovaného volejbalu v Bystřice pod Hostýnem. Zasloužil se o to Sportovní klub Bystřice pod Hostýnem, který začátkem r. 1941 na své valné hromadě založil odbor dívčího volejbalu. Hrálo se až do r. 1945. Pak byla činnost přerušena, tehdejší hráčky se povdávaly a některé se odstěhovaly z Bystřice pod Hostýnem. Po desetileté přestávce se znovu začalo hrát v r. 1955.

Vlastimil Doležel



Design By Macik