Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



StonoŠka v Dřevohosticích

Filipojakubská noc nás vylákala do Dřevohostic na každoroční zábavné odpoledne věnované pálení čarodějnic. Rádi jsme se opět, jako v předchozích letech, na pár hodin proměnili v bytosti záporného charakteru a pravidelnou autobusovou linkou Bystřice – Přerov dorazili do místa konání severomoravského sletu všech bosorek, čarodějek, divoženek, polednic, domovnic i bazilišků.

Přivítala nás slovutná Baba Jaga a okamžitě nás zahnala na přezkoušení k obnovení pilotní licence pro letošní rok. Teprve pak nám bylo dovoleno zúčastnit se zábavných soutěží, divokého reje a velké hostiny. K jídlu se podávaly topinky máznuté zlomocným česnekem, langoše sypané netopýřím sýrem pro posílení nočního vidění, křupavé hranolky ochucené omamnou solí pro divoký tanec, masový steak marinovaný čarovným kořením pro obnovení zapomenutých kouzel a další dobroty, které se zapíjely magickými nápoji. Před setměním vzplála velká hranice a zámeckou zahradu zaplavily žhavé bludičky, před kterými všelijaká havěť prchala do úkrytu.

Ani letos se nám skryté poklady nevydaly, ale to pranic nevadilo. Bujaré veselí, při němž byl každý z nás byl ojedinělým exemplářem svého druhu, panovalo dlouho do noci. S tradičním pozdravem na rozloučenou „ani letos nás nevyhubí“ jsme odlétali na košťatech do svých příbytků. Hra skončila. Snad se za rok zase všichni  ve zdraví slétneme.


                                                                       ŠraM  



Design By Macik