Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Mateřská škola Palackého vznikla před 50 lety

Věřte, nevěřte, ale opravdu je tomu tak! V pátek 1. listopadu oslavila naše mateřská škola významné výročí – 50. let od zahájení provozu. Brány naší školy se poprvé otevřely 3. listopadu 1963. Za 50 let existence se změnil jak její vzhled, tak i vybavení. To jistě zjistili všichni, kdo se zúčastnili Dne otevřených dveří. Máme zateplenou budovu s krásnou fasádou, nová okna, zrekonstruovanou zdravotechniku, nové dělicí stěny ve třídách, školní jídelnu – výdejnu, nové šatny, modernizujeme vybavení, postupně revitalizujeme zahradu. K 50. výročí MŠ jsme s dětmi zasadili na zahradě strom ambroň západní (Liquidambar styraciflua) a vysadili zahradu.


„Na vědomost všem se dává, celkem nová, čerstvá zpráva. Narozeniny dnes má naše krásná školka, do ní chodí velmi rád každý kluk i holka.“ Těmito verši přivítali hosty naši malí předškoláci, kteří vystoupili s krátkým programem završeným úspěšnou písní „Učitelky ze školky, to jsou odvážné holky“.


Mezi vzácné hosty patřila bezesporu paní Eva Teterová, která jako první ředitelka školku v roce 1963 otevírala spolu s paní Martou Bulisovou. Na oslavě nechyběl ani pan starosta Mgr. Zdeněk Pánek. Současná ředitelka Jarmila Gálová přivítala všechny přítomné hosty a pozvala je k prohlídce mateřské školy, starých i nových fotografií a k slavnostnímu pohoštění.


Setkání bývalých a současných zaměstnanců se neslo v přátelském duchu – vzpomínalo se na milé i nelehké okamžiky. Pamětníci z řad veřejnosti zavzpomínali na dobu bezstarostného dětství strávenou s učitelkami ve školce, na zahradě či na procházkách po okolí. Rodiče s malými dětmi se přišli seznámit se školkou před zápisem na nový školní rok.
Děkujeme všem přítomným za milá přání a za vyjádřená uznání ve školní kronice. Budoucnost mateřské školy spatřujeme především v poskytování kvalitního předškolního vzdělávání. Naší snahou je dbát nejen na vytváření podnětného prostředí pro komplexní rozvoj dětí, ale i na respekt, toleranci a přátelskou atmosféru, ve které se cítí dobře jak děti, tak i jejich rodiče.


Chtěla bych velmi poděkovat všem zaměstnancům naší mateřské školy za jejich nadšení a úsilí, s jakým připravovali Den otevřených dveří, učitelkám Dagmar Kuželové, Jitce Dokoupilové, Alici Tušerové a provozní pracovnici Dagmar Zdráhalové. Děkujeme bystřickým okrasným školkám za výsadbu zahrady.
   

Jarmila Gálová, ředitelka



Design By Macik