Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Floria – výlet klubu důchodců

Poslední zbylé dny babího léta jsme věnovali dalšímu výletu, a to na podzimní výstavu Floria Kroměříž. Nejprve jsme se na výstavě nechali uchvátit překrásnou bonsají a suiseki. Některé bonsaje jsou staré i 200 let. Po této kráse jsme se nechali unášet vůní ovoce, zeleniny, sýrů, domácích uzeni, čajů a medu. V tomto areálu jsme si prohlédli dřívější a dnešní zpracování ovoce, včetně sirupů, zeleniny a výroby různých druhů salátů. Také jsme obdivovali pilné včeličky při plnění včelích pláství, různé medové výrobky a srovnávali dřívější a nynější úly a zpracování medu a různých výrobků z medu. Všimli jsme si velkého rozdílu mezi dřívějším a nynějším výrobním procesem a zpracováním výše uvedených produktů.


Pak následoval areál květin, kaktusů, ovocných stromů, okrasných keřů a také areál drobného zvířectva. Kdo měl zájem, mohl si zakoupit, co mu bylo milé.Dále pokračovala výstava starých zemědělských strojů a nářadí až po moderní traktory a sekačky na trávu. Bylo vidět, jakým vývojem prošlo naše zemědělství. Samozřejmě nechyběl ani areál, kde jsme si mohli zakoupit talismany.K jídlu a pití bylo také z čeho vybírat, každý si přišel na své, a když se k tomu přidalo krásné počasí, nebylo čeho litovat. Naplněni krásnými dojmy jsme se s dobrou náladou vraceli domů do Bystřice pod Hostýnem.


Vážená důchodová mládeži třetího věku, přijďte konečně rozšířit naše řady a trávit volný čas s příjemnými lidmi v příjemném prostředí klubu důchodců. Pojďme společně prozkoumávat okolí našeho města, okresu i kraje. Těšíme se na vás každý čtvrtek od 15.00 do 17.00 hodin na adrese Palackého 575, Bystřice pod Hostýnem.

Samospráva klubu důchodců



Design By Macik