Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Bystřice bronzová

Celostátní srovnávací výzkum Město pro byznys vyhlašovaný Týdeníkem Ekonom letos už pošesté hodnotil 205 obcí s rozšířenou působností a 22 městských částí hlavního města České republiky na základě 42 kritérií rozdělených do dvou oblastí: podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy. Cenu Město pro byznys v letošním roce získaly Vizovice. Bystřice pod Hostýnem obsadila třetí místo hned po Holešovu, Kroměříž a Zlín zůstaly na čtvrtém a pátém místě.

Vizovice získaly body za nejvstřícnějšími úředníky, kteří veškeré požadavky občanů řeší odborně a bez časových prodlev, ale také vzhledem k nízké nezaměstnanosti a konkurenci na pracovním trhu. Druhé místo patřilo Holešovu, který má dobrou finanční stabilitu, nejnižší dlouhodobou nezaměstnanost a kvalitní infrastrukturu. Bystřice pod Hostýnem se podle výsledků průzkumu zpracovaného agenturou Datank zase může pochlubit nejnižšími cenami bytů a stavebních pozemků.
V letošním roce byla součástí projektu Město pro byznys také cena týdeníku Ekonom za přínosnou spolupráci s radnicí. Ta vyzdvihuje firmy, jež pro své město dělají víc, než je náplň jejich práce. Firmy nominují samotní starostové. Ve Zlínském kraji získal letos tuto cenu lPharmDr. Bohumil Hanák z Vizovic.

                        

-red-



Design By Macik