Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Novinky v městské knihovně

Zimnění
Když začne padat první sníh, jsem nadšená. Poletuji mezi vločkami a jsem šťastná. Ale chlad, ten nesnáším. Zaháním ho v sauně či zachumlaná do deky, se silným zázvorovým čajem u ruky a samozřejmě s knihou. Ano, zima je tady. Tak rychle vybrat správnou knížku, abychom si to zimnění příjemně vychutnali.

Beletrie
Formánek, J.: Syn větru a prsatý muž. Jedinečný příběh o změně tak velké, že si ji jen těžko dokážeme představit. O šamanských zkouškách a nečekaném daru-nedaru z pralesa.
Lambert, E.: Dvacet tisíc zlodějů. Román o australských vojácích za druhé světové války.
Lustig, A.: Colette. Milostný příběh z prostředí osvětimského lágru o zmatení všech lidských hodnot, kdy je jen tenká hranice mezi dobrem a zlem, pravdou a lží, láskou a nenávistí.
Skalka, P.: Veterinář vzpomíná. Více než šedesáti příběhů z veterinární praxe o tom, jak zábavný, vzrušující, ale někdy i nebezpečný může být život v blízkosti velkých cizokrajných šelem či domácích mazlíčků.
Skloot, R.: Nesmrtelný život Henrietty Lacksové. Strhující příběh o střetu mezi etikou, rasovými předsudky a vědou, který mapuje vývoj zcela revolučního objevu – nesmrtelné buněčné kultury neboli HeLa buněk.
Stedman, M. L.: Světlo mezi oceány. Uhrančivý příběh o lidské touze po štěstí a rozporech, které s sebou přináší, ale také o lásce a lidskosti, jež hlavním hrdinům dodávají sílu překonat i ty nejtěžší životní zkoušky.
Wolf, E.: Jen jedno jablko denně. Emma se ve svých dvaatřiceti letech rozhodla čelit největší výzvě svého života: zvítězit nad svou závislostí na hladu, cvičení a sebekontrole a konečně porazit anorexii.

Naučná literaturaBurešová, S.: Saskia. Jaká byla její cesta do televizní hlasatelny? Jaké byly její životní osudy a co dělala, když z hlasatelny odešla? O tom vypráví Saskia Burešová ve své vzpomínkové knize.
Fialová, K.: Magické hory. Květa Fialová a Václav Cílek vyprávějí příběhy o krajině, životě hor a lidí, kteří je postupně obývali, a o jejich smyslu pro člověka.
Méry, R.: Mazlíčci z vlny. Podrobné střihy a postup práce při výrobě drobných měkkých zvířátek plněných dutým vláknem.
Neščáková, L.: Vnitřní závazné předpisy zaměstnavatele a jiné pracovněprávní úkoly. Přehledný průvodce touto problematikou zachycuje provázanost zákoníku práce s běžnou personální a řídicí praxí.
Šmejkal, M.: Psychologie bojového umění. Autor vychází ze svých mnohaletých zkušeností z tréninku bojového umění, východních meditačních tradic a psychoterapie. Na českém trhu se jedná o první publikaci toho druhu.
Špaček, L.: Business etiketa a komunikace. V knize najdeme vše, co by měl ovládat manažer jakékoli společnosti nebo úřadu, aby dosáhl profesního úspěchu.
Zima, J.: Zima v Rusku. Osudy legionáře Josefa Zimy jsou zajímavým příběhem člověka, který strávil šest let ve světové válce a občanské válce a jako voják prošel velký kus světa.

Knihy pro děti
Březinová, I.: Okno do komína. Lukáš, Dan a Tom objeví komín staré cihelny. Nevěřili byste, jaká úžasná dobrodružství se s ním dají zažít! Kouzelná knížka pro ty, kdo se už naučili pěkně číst.
Drijverová, M.: Malé věci, velké věci. V rodině čtrnáctileté Jany se roztočí kolotoč událostí a změn, které jí ledacos vezmou, ale také jí do života přinesou někoho nového, kdo jí přiroste k srdci víc, než by čekala.
Dvořáková, P.: Julie mezi slovy. Kniha se dotýká tématu rozvodu rodičů a rozpadu rodiny, vytváření širších citových vazeb k novým partnerům rodičů i jejich dětem.
Foglar, J.: Hoši od Bobří řeky. Nejstarší Foglarův román si tentokrát můžete přečíst v komiksovém zpracování Milana Tesleviče.
Jak funguje lidské tělo. Knížka plná barevných ilustrací obsahuje více než 50 odklápěcích okének, za nimiž se ukrývají zajímavé informace o tajemstvích lidského těla.
Lebeda, J.: Medovníčkova dobrodružství. Příběh veselého lesního skřítka Medovníčka, který má rád včelky, děti a zvířátka. Každému ochotně pomáhá a zažije při tom spoustu dobrodružství a legrace.
Šebesta, J.: Venusshe (perný týden). Komiksový román pro teenagery a jejich politováníhodné rodiče. Lucie v něm prožívá těžký týden, ve kterém oslaví třinácté narozeniny, ale který je taky plný otázek.
Zacharník, F.: České divadelní pohádky. Devět klasických českých her převyprávěných do podoby pohádek. Kromě samotných pohádek nahlédnete i do divadelního zákulisí a poznáte, jak vzniká takové divadelní představení, kdo je to dramaturg, jak se připravují kostýmy a jiné zajímavosti.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz 

Krásné vánoční svátky Vám přejí Vaše knihovnice! P. S.  I my se těšíme na… JaRo



Design By Macik