Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Bystřičtí zastupitelé schválili fúzi městských společností

Snížení provozních nákladů a efektivnější řízení si slibují bystřičtí zastupitelé od sloučení dvou společností s ručením omezeným.  Tepelné hospodářství, s. r. o., (dříve správa městského bytového fondu) zanikne a její práva a povinnosti přejdou na Technické služby Bystřice pod Hostýnem, s. r. o. Rozhodlo o tom zastupitelstvo města na svém jednání 16. června.


„Od fúze očekáváme finanční úspory minimálně ve výši 50 tisíc korun ročně, lepší organizaci práce a vzájemnou zastupitelnost pracovníků,“ komentoval rozhodnutí zastupitelstva starosta města Zdeněk Pánek. Obě společnosti dosud sloužily jako servisní organizace města pro údržbu a správu jeho majetku. Některé činnosti však byly v minulých letech utlumeny, část bytového fondu město prodalo občanům. Dvě společnosti ale nadále vedly samostatné účetnictví a administrativu spojenou s provozem firmy. Zejména u Tepelného hospodářství s pěti zaměstnanci se hospodaření jevilo jako velmi neefektivní. Navíc funkci valné hromady plnila v obou případech městská rada. Souběžná existence dvou společností s sebou nesla i dvojnásobné náklady na změny zakladatelských listin a další nutné právní úkony.


 „Z několika variant fúze byla vybrána ta, která počítá se zánikem Tepelného hospodářství a přechodem jeho činnosti do nástupnické organizace Technické služby,“ dodal starosta. Od 1. ledna 2015 začne staronová společnost fungovat v praxi. Na starosti bude mít například úklid sněhu, sečení trávy, údržbu městské zeleně, dodávky tepla do městských bytů, provoz sběrného dvora, údržbu majetku a drobné stavební práce. „Větší společnost bude stabilnější a odolnější v případě výpadku některých druhů příjmů. Ztráty z poklesu tržeb v jednom oboru budeme pokrývat výnosy z oboru druhého. Můžeme více investovat a optimalizovat daňovou zátěž,“ plánuje Norbert Jančo, ředitel společnosti Technické služby Bystřice pod Hostýnem.
-jan-



Design By Macik