Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Bystřické minigolfistky na mistrovství Evropy

Bystřické minigolfistky na mistrovství Evropy

Ve dnech 20.–23. srpna bylo v německém Neuträublingu, blízko Regensburgu, uspořádáno mistrovství Evropy dospělých v minigolfu v soutěžích jednotlivců a družstev. V dějišti kontinentálního šampionátu se shromáždilo 114 hráčů a hráček ze šestnácti zemí. Ve čtyřčlenné reprezentační sestavě družstva žen ČR byly také dvě hráčky 1. DGC Bystřice pod Hostýnem. Hrálo se na eternitových i betonových drahách.


Úspěšnější z bystřické dvojice byla Lucie Pavelková, která na deset okruhů (5krát eternit a 5krát beton) zahrála 262 úderů a obsadila 15 místo. Karolína Jandová docílila 264 úderů a skončila na 17. místě. Obě hráčky se podílely na 4. místě, které získalo družstvo žena ČR za Švýcarskem, Německem a Rakouskem a před Švédskem, Holandskem, Itálií a dalšími družstvy. Čtvrtý den se bojovalo k. o. systémem, do nějž se kvalifikovala jen Lucie Pavelková. Skončila však v 1. kole a obsadila tedy  9.–16. místo.


Velmi úspěšní byli minigolfisté ČR. Karel Molnár vybojoval prvenství a stal se mistrem Evropy, Martin Ječný, oba SK Tempo Praha, obsadil velmi pěkné 4. místo. Reprezentační družstvo mužů ČR vybojovalo 3. místo pouhé dva údery za druhým Švédskem. Za českým týmem skončily Švýcarsko, Rakousko, Itálie a další. Zvítězilo Německo, které vybojovalo tři tituly mistrů Evropy, Švýcarsko získalo dva a Česko jeden titul.

S přehledem na Moravia Tour

Poslední prázdninový den se konal v Jedovnicích zemský turnaj jednotlivců v minigolfu pro oblast Moravy a Slezska – 3. Moravia Tour. Na hřišti MGC Jedovnice soutěžilo celkem 65 hráčů a hráček. 1. DGC Bystřice pod Hostýnem reprezentovalo osm hráčů, MGC Holešov měl jednoho zástupce.


Nejlepší výkon předvedla Karolína Jandová, která zahrála na čtyři okruhy 91 úderů a v soutěži žen obsadila 3. místo. Tři mladí hráči bystřického klubu vybojovali prvenství ve svých kategoriích. Žákyně Alena Doleželová výkonem 96 úderů, junior Matěj Novák rovněž výkonem 96 úderů a žák Michal Čižmář výkonem 97 úderů. Všichni tři golfisté reprezentovali Česko na srpnovém mistrovství světa juniorů ve finském Lahti.


V kategorii seniorů-veteránů zahrál Vladimír Sedláček 114 úderů a obsadil 8. místo. Oldřich Mikulík skončil se 143 údery na 12. místě. U Oldřicha Mikulíka to byl první letošní start po několikaměsíčních zdravotních problémech. V soutěži seniorů byl úspěšnější Ivan Doležel, který zahrál 114 úderů a obsadil 15. místo. Roman Janda skončil se 126 údery na 16. místě. V kategorii mužů zahrál holešovský Radek Doležel 90 úderů a obsadil 7. místo.


Současně byla prvním kolem zahájena I. liga družstev v sezoně 2014–2015. V soutěži smíšených družstev zahrál tým 1. DGC Bystřice pod Hostýnem v sestavě Jandová, Doleželová, Novák, Čižmár a Sedláček 494 úderů a obsadil 4. místo. V soutěži seniorů zahrála bystřická trojice Sedláček, I. Doležel a Janda 355 úderů a obsadila 5. místo.

Vlastimil Doležel

 



Design By Macik