Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Dopravně bezpečnostní akce s Policií České republiky

Dne 10. 4. 2015 se konala dopravně bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu dodržování bezpečnosti silničního provozu u vozidel na pozemních komunikacích. Za Policii ČR se akce zúčastnili dva policisté DI Kroměříž, čtyři policisté obvodního oddělení Bystřice pod Hostýnem a dva strážníci Městské policie Bystřice pod Hostýnem.


Bylo kontrolováno celkem 63 vozidel a zjištěno 31 dopravních přestupků. V 16 případech se jednalo o překročení nejvyšší povolené rychlosti, v 6 případech o porušení dopravního značení, vyskytlo se 5 případů nepoužití bezpečnostních pásů, ve 2 případech nepředložení dokladů předepsaných k řízení a provozu vozidla, v jednom případě byl zjištěn špatný technický stav vozidla a registrován jeden případ jízdy na neosvětleném jízdním kole. Za zjištěné přestupky policie uložila blokové pokuty v celkové výši 16.500 Kč.


Dne 24. 4. 2015 byla dopravně bezpečnostní akce s podobným zaměřením a obsazením zasahujících složek zopakována. Kontrolou prošlo 39 vozidel, zjištěno bylo 19 dopravních přestupků a v blokovém řízení uloženy pokuty ve výši 9.800 Kč.


Mimo to provedla Městská policie Bystřice pod Hostýnem ve spolupráci s Policií České republiky kontroly na podávání alkoholu osobám mladším 18 let v podnicích na území města.


Kontroly stejného rozsahu a typu jako v dubnu budou prováděny i v následujícím období. Doporučujeme všem účastníkům silničního provozu respektovat pravidla bezpečného pohybu na pozemních komunikacích.
    
Za městskou policii Radek Sigmund



Design By Macik