Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Městské informační centrum zahájilo sezonu

Městské informační centrum zahájilo turistickou sezonu celotýdenním provozem. Je otevřeno denně od 8.00 do 18.00 hodin, a to až do konce září. Návštěvníci tak mohou využívat služeb městského informačního centra i o víkendech a svátcích. Základní služby jsou zaměřeny na prohlídky bystřického zámku a muzejních expozic, poskytování informací např. o městě a okolí, o působnosti městského úřadu, o dopravních spojích, o ubytovacích a stravovacích zařízeních ve městě, o kulturních akcích. K dalším poskytovaným službám patří kopírování, skenování, faxování, laminování, vázání dokumentů do kroužkové vazby a internet pro veřejnost. Zákazníci si mohou prostřednictvím informačního centra zakoupit vstupenky v síti TICKETPORTAL na kulturní či sportovní akce v různých regionech České republiky nebo si rezervované vstupenky vyzvednout. Možná je i platba on-line. Novou metodou distribuce vstupenek je HOMEticket.


Jako každý rok je pro návštěvníky našeho regionu připravena zámecká půjčovna kol. Návštěvníci si mohou na celý den (8.00–18.00) zapůjčit horská kola. V nabídce jsou čtyři kola pánská, dvě dámská a dvě dětská. Ke kolu je možné zdarma zapůjčit přilbu nebo dětskou sedačku.


Městské informační centrum dále nabízí regionální literaturu, široký výběr pohlednic, turistické i cyklistické mapy, štítky na hole, upomínkovou keramiku a nejrůznější suvenýry. Pro návštěvníky má připraveny turistické známky, sběratelské magnetky, mince, turistické vizitky a turistické deníky. K dispozici jsou i turistická razítka.


V městském informačním centru najdete také pestrý výběr propagačních materiálů zdarma. V rámci veletrhu cestovního ruchu v Brně město vydalo nové letáčky o bystřickém zámku, městském muzeu, o architektonických památkách i o Svatém Hostýně. V nabídce je plánek města a materiály vydané Centrálou cestovního ruchu Východní Moravy. Mezi oblíbené patří turistický průvodce s tipy na výlety pěší i na kole, cykloturistické mapy Hostýnské magistrály a Cyklostezky Bečva. Zajímavá je oboustranná mapa Turistův rok v Hostýnských vrších – jedna strana je věnována letním aktivitám, včetně tipů na výlety či procházky naučnými stezkami a oblíbenými lokalitami, na druhé straně zachycuje zimní mapa možnosti pro běžecké lyžování a představuje místní ski areály.

Městské informační centrum Bystřice pod Hostýnem je jedním z certifikovaných zařízení v rámci projektu Cyklisté vítáni a vstoupilo do jednotné klasifikace turistických informačních center. Během roku jeho služby vyhledá v průměru 15.000 návštěvníků.
Marcela Novosadová



Design By Macik