Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Opravy na koupališti

Stav bystřického koupaliště v Zahájeném si v letošním roce vyžádal významnější zásahy. Během zimního období byl zjištěn výrazný únik vody z velkého bazénu. Při hledání příčiny tohoto úniku byla objevena velká prasklina ve vaně bazénu táhnoucí se napříč zhruba uprostřed. Vana bazénu se v podstatě rozpůlila.


Oprava této praskliny začala probíhat hned po skončení letošní zimy, tedy od 27. 3. 2015, práce byly ukončeny dne 7. 5. 2015. Zatím se jeví, že oprava, spočívající v provedení nové dilatační spáry, byla úspěšná. Zkoušky potvrdily, že voda již z bazénu neuniká. Práce realizovala společnost Pavel Ulrych – STAVITEL, s. r. o., jejich cena činila 120.000 Kč, vč. DPH.


Před zahájením letošní sezony je navíc ve velkém bazénu naplánována výměna rozvodů vody. Stav těchto rozvodů, které jsou v bazénu již od jeho poslední velké rekonstrukce v devadesátých letech minulého století, je totiž rovněž velmi špatný a v případě jejich prasknutí během léta akutně hrozilo nebezpečí, že by musel být bazén uprostřed sezony vypuštěn a odstaven.


 Práce spočívají v odstranění stávajícího železného potrubí z filtrace do bazénu, a to včetně vstupních bazénových trysek. Demontáž čeká také nosnou ocelovou konstrukci stávajícího potrubí. Původní ocelové potrubí bude nově nahrazeno plastovým a do bazénu budou nově osazeny plastové vstupní trysky s regulací průtoku. Potrubí na nové nosné konstrukci se napojí na stávající plastové potrubí, které je vedeno z úpravny vody. Veškerá montáž proběhne pouze v instalačním kanálu vedle bazénu. Současně bude dno kanálu vyčištěno od nánosů bahna a písku.


Do poptávkového řízení na zhotovitele vyhlášeného formou e-aukce podali nabídku čtyři uchazeči. Na doporučení hodnotící komise rozhodla rada města uzavřít smlouvu o dílo s uchazečem Install, spol. s r. o., za cenu 334.000 Kč bez DPH (tedy 404.140 Kč s DPH). Tyto práce byly zahájeny bezprostředně po závěrečné kontrole těsnosti vany bazénu. Skončeny by měly být nejpozději do 18. 6.2015, tak, aby letní sezona koupaliště mohla začít se začátkem letních prázdnin.
 
 JUDr. Martin Olša
 vedoucí odboru vnitřní správy MěÚ B. p. H.



Design By Macik